Doorzoek volledige site
Dossier

Isolatie

Isolatiebarometer van Recticel Insulation kleurt bijlange nog niet groen

Isolatiebarometer van Recticel Insulation kleurt bijlange nog niet groen

06-07-2020 Om tegen 2050 de Europese energiedoelstellingen te halen, moeten bijna alle Belgische woningen onder handen worden genomen, zo blijkt uit de Isolatiebarometer 2020 van Recticel Insulation, een belangrijke marktspeler in thermische en akoestische isolatie. Concreet gaat het om meer dan 3,5 miljoen huizen en appartementsgebouwen die hetzij gesloopt en herbouwd zouden moeten worden, hetzij energetisch verbeterd om binnen 30 jaar een berekend energieverbruik van minder dan 100 kWh /m²/jaar (voor Vlaanderen en Brussel) of 85 kWh/m²/jaar (voor Wallonië) te halen. “We staan dus voor grote uitdagingen”, geeft Pieter Bailleul, Technical Manager Belux van Recticel Insulation aan. “Maar onoverkomelijk zijn die niet. Zolang we met z’n allen maar anders over onze woning gaan denken. Vooruitdenken vooral. En, als we renoveren, dat we dan voorrang geven aan isolatie of na-isolatie van daken, muren en vloeren. Want met die ingrepen kan op de meest efficiënte en de financieel meest interessante manier richting de energieambities 2050 worden gegaan."

iQ3-cellulose isolatie als allereerste (Cradle-to-grave) B-EPD in de databank

iQ3-cellulose isolatie als allereerste (Cradle-to-grave) B-EPD in de databank

24-06-2020 Dankzij de nieuwe B-EPD databank van de Belgische federale overheid en de toekomstige koppeling aan TOTEM wordt het mogelijk om de milieu-impact van (isolatie)materialen en constructies objectief in kaart te brengen, te berekenen en met elkaar te vergelijken. iQ3-cellulose isolatie  van ISOPROC is het allereerste bouwmateriaal met een cradle-to-grave B-EPD (van de winning van de grondstoffen tot en met de afbraak en afvalverwerking) in de database.

Een lage EPC-score bereik je snel met buitengevelisolatie

Een lage EPC-score bereik je snel met buitengevelisolatie

22-01-2020 In de woonsector staan er heel wat energiebesparingsmaatregelen voor de deur. Voor veel mensen betekent dit grondige renovatiewerken. Inzicht in hoe de woning eenvoudig energiezuiniger gemaakt kan worden, is dan ook onmisbaar. Begin 2019 sloegen Pixii, een neutraal wetenschappelijke onderzoeksinstelling die bouwactoren ondersteunt, en Sto, expert in gevelbekledingen en - isolatie, de handen in elkaar om de impact van een geïsoleerde buitengevel op de energieprestatie te berekenen. Dankzij deze studie kan Sto voor het eerst de energiewinst van gevelisolatie in een effectieve score op het energieprestatiecertificaat uitdrukken. De resultaten tonen aan dat met relatief eenvoudige de energienormen behaald kunnen worden.  

10 jaar Knauf Insulation-glaswol met ECOSE® Technology

10 jaar Knauf Insulation-glaswol met ECOSE® Technology

17-12-2019 Precies 10 jaar geleden lanceerde Knauf Insulation zijn bindmiddel ECOSE® Technology. Vandaag is de glaswol met zijn kenmerkende bruine kleur een vaste waarde in het Knauf Insulation-assortiment en inzetbaar in praktisch alle toepassingen. Ideaal om de actuele en toekomstige isolatienormen te behalen. Deze nieuwe generatie minerale wol biedt extra troeven op het vlak van verwerking, duurzaamheid en ecologie. Knauf viert deze tiende verjaardag alvast met een groene actie.

244 resultaten gevonden