Doorzoek volledige site
Dossier

Isolatie

Grote Sopracity-quiz van Soprema: neem deel aan aflevering vier!

Grote Sopracity-quiz van Soprema: neem deel aan aflevering vier!

21-01-2021 Architectura.be nodigt alle architecten uit om deel te nemen aan een grote quiz, in samenwerking met Sopracity van Soprema. We schotelen jou in vier afleveringen telkens drie vragen voor over Sopracity, alsook een schiftingsvraag. De winnaar van elke quiz wordt beloond met een prachtig boekenpakket in het thema architectuur. Elke quiz geven we ook vijftien boeken en coasters weg van ‘Eren & Citeren’ van onze huiscolumnist Filip Canfyn. Neem snel deel aan aflevering vier!

Grote Sopracity-quiz van Soprema: neem deel aan aflevering drie!

Grote Sopracity-quiz van Soprema: neem deel aan aflevering drie!

07-01-2021 Architectura.be nodigt alle architecten uit om deel te nemen aan een grote quiz, in samenwerking met Sopracity van Soprema. We schotelen jou in vier afleveringen - om de drie weken gepubliceerd in onze nieuwsbrief - telkens drie vragen voor over Sopracity, alsook een schiftingsvraag. De winnaar van elke quiz wordt beloond met een prachtig boekenpakket in het thema architectuur. De grote overwinnaar van de vier quizzen krijgt een ontbijtpakket voor zijn/haar volledige architectenbureau. Elke quiz geven we ook vijftien boeken en coasters weg van ‘Eren & Citeren’ van onze huiscolumnist Filip Canfyn. Neem snel deel aan aflevering drie! Omwille van de kerstperiode is de termijn om deel te nemen verlengd. 

Uitbreiding school Everheide in harmonie met de wijk

Uitbreiding school Everheide in harmonie met de wijk

06-01-2021 De kleuter- en basisschool in Everheide startte dit schooljaar met een nieuwe look en een uitgebreide capaciteit, een project ontworpen door &sens Architectes. De unieke ligging op de hoek van een woonblok midden in een residentiële wijk in Evere vraagt om een aangepast ontwerp in harmonie met de buurt. Zo zat de uitdaging niet enkel in de uitbreiding van de capaciteit van de school met behoud van privacy en veiligheid voor de leerlingen, maar ook om een gebouw te creëren dat qua uitstraling en faciliteiten werkt voor de buurtbewoners. Het resultaat is een ruime, speelse en moderne school op maat van de kinderen, met voorzieningen en ruimte voor extra activiteiten. Sto, expert in gevelisolatiesystemen- en bekledingen, leverde het duurzame isolatiesysteem en de baksteenstrippen voor de opvallende, gebogen gevel. Het project werd geselecteerd als laureaat voor Be.exemplary 2017.

Nieuwe handige, praktische dakisolatiegids voor de professional

Nieuwe handige, praktische dakisolatiegids voor de professional

26-11-2020 Heel wat aannemers worden dag in dag uit geconfronteerd met vraagstukken op de werf. Hoe kan je bijvoorbeeld bij een renovatie het niveau van het terras behouden? Of hoe kan je vermijden dat er een opstap gecreëerd wordt aan het raam en zo de bestaande schuiframen aangepast moeten worden? Wat als je bij nieuwbouw het afgewerkte vloerpeil binnen op hetzelfde niveau wilt als de afgewerkte terrasvloer? Wat als je met een dakkapel zit en je zelfdragende panelen wilt gebruiken op een hellend dak? En hoe isoleer je best na bij een hellend dak waar al isolatie is voorzien?

TECHNISCHE INFO. Isolatie langs de binnenzijde van bestaande muren: detaillering (+ webinar)

TECHNISCHE INFO. Isolatie langs de binnenzijde van bestaande muren: detaillering (+ webinar)

24-11-2020 Om schade bij het isoleren langs de binnenzijde te vermijden, is het belangrijk om de bestaande situatie grondig te analyseren (zie de WTCB-Dossiers 2012/4.16). Vervolgens moet het isolatiesysteem oordeelkundig gekozen worden (zie de WTCB-Dossiers 2013/2.4). Ten slotte moeten de technische details en bouwknopen zorgvuldig ontworpen en uitgevoerd worden. Dit artikel uit WTCB/Contact N° 55 vat de voornaamste aandachtspunten en actuele standaardoplossingen voor de detaillering samen. In het kader van het project Be-Renovatief publiceerde het WTCB een webinar over de basisprincipes van binnenisolatie van bestaande muren. Deze webinar kan je hier bekijken. 

Grote Sopracity-quiz van Soprema: neem deel aan aflevering twee!

Grote Sopracity-quiz van Soprema: neem deel aan aflevering twee!

17-11-2020 Architectura.be nodigt alle architecten uit om deel te nemen aan een grote quiz, in samenwerking met Sopracity van Soprema. We schotelen jou in vier afleveringen - om de drie weken gepubliceerd in onze nieuwsbrief - telkens drie vragen voor over Sopracity, alsook een schiftingsvraag. De winnaar van elke quiz wordt beloond met een prachtig boekenpakket in het thema architectuur. De grote overwinnaar van de vier quizzen krijgt een ontbijtpakket voor zijn/haar volledige architectenbureau. Elke quiz geven we ook vijftien boeken en coasters weg van ‘Eren & Citeren’ van onze huiscolumnist Filip Canfyn. Neem snel deel aan aflevering twee!

265 resultaten gevonden