Doorzoek volledige site
Dossier

Isolatie

Een lage EPC-score bereik je snel met buitengevelisolatie

22-01-2020 In de woonsector staan er heel wat energiebesparingsmaatregelen voor de deur. Voor veel mensen betekent dit grondige renovatiewerken. Inzicht in hoe de woning eenvoudig energiezuiniger gemaakt kan worden, is dan ook onmisbaar. Begin 2019 sloegen Pixii, een neutraal wetenschappelijke onderzoeksinstelling die bouwactoren ondersteunt, en Sto, expert in gevelbekledingen en - isolatie, de handen in elkaar om de impact van een geïsoleerde buitengevel op de energieprestatie te berekenen. Dankzij deze studie kan Sto voor het eerst de energiewinst van gevelisolatie in een effectieve score op het energieprestatiecertificaat uitdrukken. De resultaten tonen aan dat met relatief eenvoudige de energienormen behaald kunnen worden.  

10 jaar Knauf Insulation-glaswol met ECOSE® Technology

17-12-2019 Precies 10 jaar geleden lanceerde Knauf Insulation zijn bindmiddel ECOSE® Technology. Vandaag is de glaswol met zijn kenmerkende bruine kleur een vaste waarde in het Knauf Insulation-assortiment en inzetbaar in praktisch alle toepassingen. Ideaal om de actuele en toekomstige isolatienormen te behalen. Deze nieuwe generatie minerale wol biedt extra troeven op het vlak van verwerking, duurzaamheid en ecologie. Knauf viert deze tiende verjaardag alvast met een groene actie.

Siniat dB: geluidsisolerende gipsplaat met verhoogde akoestische weerstand en stootvastheid

09-09-2019 Wanneer de geluidsisolatie en stootvastheid van een standaard gipsplaat (type A volgens EN 520) niet voldoet, is Siniat dB een oplossing. De Siniat dB gipsplaat laat toe om op een snelle en economische manier te voldoen aan verhoogde akoestische eisen en verbeterde stootvastheid. Dit zelfs zonder de noodzaak van speciale akoestische profielen. Wanneer het systeem ook aan andere eisen moet voldoen, kan er beroep worden gedaan op de Siniat LaDura Premium gipsplaat (type DFH1IR volgens EN520).

Een rijke geschiedenis verdient een renovatie met respect

09-09-2019 Een volledig gerenoveerd kasteel met koetshuis gelegen op 2,6 ha en op een boogscheut van Antwerpen centrum, dat wordt vanaf de zomer van 2019 het veelbelovend decor waar zowel jeugdkampen, groepen of gezinnen welkom zijn voor animaties, seminaries, activiteiten en overnachtingen. Een inspirerend renovatieproject op zich, en bovendien een nieuwe referentie voor Xella. Voor de renovatie koos het architectenbureau Erfgoed en Visie immers voor Multipor dampopen minerale isolatieplaten als isolatiemateriaal voor de binnenzijde van de bestaande gevels. Renotec werd aangesteld als aannemer voor het renovatieproject.

240 resultaten gevonden