Doorzoek volledige site
Dossier

Kantoorinrichting

Club Office: Vitra’s antwoord op de behoefte aan een post-pandemische werkruimte

Club Office: Vitra’s antwoord op de behoefte aan een post-pandemische werkruimte

23-06-2021 Op 10 juni opende Vitra de deuren van zijn gloednieuwe ‘Club Office’. Het werd de afgelopen 16 maanden gebouwd in het Vitra-hoofdkantoor in Bazel, Zwitserland, en werd door Vitra gecreëerd als antwoord op de behoefte aan post-pandemische werkruimten. Tijdens een webinar vatten experts van Vitra hun visie op de werkomgeving van vandaag en morgen samen, dat nu ook een verlengstuk heeft gekregen in de vorm van een gloednieuwe whitepaper.

Beddeleem drukt stempel op Iris Tower (Sint-Joost-ten-Node)

Beddeleem drukt stempel op Iris Tower (Sint-Joost-ten-Node)

21-06-2021 In opdracht van Ghelamco heeft Beddeleem de inrichtingswerken verzorgd van de Iris Tower, de nieuwe hoofdzetel van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest aan het Sint Lazarusplein in Brussel. Iris Tower is de nieuwe naam van de voormalige Silver Tower. Het elegante kantorencomplex biedt nu plaats aan 2000 ambtenaren van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel en de dienst Fiscaliteit. Met zijn 137 meter is de toren een van de hoogste gebouwen van Brussel en bepaalt hij mee de skyline van de hoofdstad.

Ontwerpteam TRANS-Util-CES geeft iconisch Aarlen-Triergebouw in Europese wijk duurzame toekomst

Ontwerpteam TRANS-Util-CES geeft iconisch Aarlen-Triergebouw in Europese wijk duurzame toekomst

15-06-2021 Eén van de markante jaren 70-gebouwen in het hart van de Europese wijk in Brussel – het gebouw 'Aarlen-Trier' - zal in de komende jaren een indrukwekkende renovatie ondergaan en daarmee klaargestoomd worden voor een duurzame toekomst. De nieuwe eigenaars van het gebouw, projectontwikkelaars BPI Real Estate en AG Real Estate, hebben samen met de Brusselse bouwmeester een team van architecten geselecteerd - met name TRANS architectuur | stedenbouw, Util en CES - dat het huidige gebouw zal omvormen tot een innovatief kantoorgebouw met bijzondere aandacht voor het welzijn van de gebruikers en met behoud van zijn kenmerkende bestaande architectuur. Bureau Bouwtechniek zal instaan voor de volledige bouwtechnische ondersteuning van het architectenteam. 

Kantorencomplex In The Yard van Salens Architecten houdt werknemers fit en gezond

Kantorencomplex In The Yard van Salens Architecten houdt werknemers fit en gezond

18-05-2021 Langs de E40 in Drongen zijn de werken gestart aan In The Yard, een innovatief en duurzaam kantoorcomplex dat een antwoord biedt op het nieuwe werken na corona. Het complex - een ontwerp van Salens Architecten - wordt dankzij de modernste bouwtechnieken niet alleen zeer duurzaam, er wordt ook veel aandacht besteed aan de fysieke en mentale gezondheid van de gebruikers. Een goed binnenklimaat, veel natuurlijk daglicht, een groene binnentuin met winterterras, een daktuin, een padelterrein, een fitnessruimte, … zijn de meest opvallende troeven. “Met In The Yard willen we een nieuwe standaard in kantoorbouw zetten”, aldus Joost Callens, CEO van bouwheer Camino, die vandaag het officiële startschot heeft gegeven voor de werken. Als alles volgens plan verloopt, zal In The Yard klaar zijn in de zomer van 2023. Ingenium verleent duurzaamheidsadvies, coördineert het WELL-traject, staat in voor de technische installaties en is BIM-coördinator van dit project. 

Verbeter de akoestiek in de vergaderzaal: concrete oplossingen

Verbeter de akoestiek in de vergaderzaal: concrete oplossingen

13-04-2021 Misschien vraag je je af hoe het nu ook weer voelde om met veel mensen tegelijk een meeting te houden in een vergaderzaal. Vergaderingen vinden nu meestal virtueel of met slechts enkele personen plaats. Het zal dus een hele aanpassing zijn wanneer we allemaal terug op kantoor zijn. En daar speelt ook akoestiek een grote rol in. In dit artikel bespreekt DOX Acoustics de gevolgen van een slechte akoestiek in een vergaderzaal en hoe je die verhelpt. 

171 resultaten gevonden