Doorzoek volledige site
19 maart 2019

Nieuwe kantoren voor het Commissariaat-generaal voor de Vluchtelingen en de Staatlozen

Illustratie | © Regie der Gebouwen

Van januari tot september 2018 voerde de Regie der Gebouwen de eerste inrichtingswerken uit in het Eurostation-gebouw, dat zich op het Victor Hortaplein bevindt, achter het station Brussel-Zuid. Eind december kon het personeel zijn intrek nemen in het gebouw. Dit project van ongeveer zes miljoen euro, combineert zowel moderniteit, functionaliteit als esthetiek.

Laurent Vrijdaghs, Administrateur-generaal van de Regie der Gebouwen: “De verhuis van het Commissariaat-generaal voor de Vluchtelingen en de Staatlozen (CGVS) naar het Eurostation-gebouw is een van de projecten die deel uitmaken van het Masterplan Brussel 1. Het doel van dat plan was om de federale overheidsdiensten te hergroeperen die zich in het WTC II-gebouw bevinden in Brussel, dat de Regie der Gebouwen (RDG) huurt. Het huurcontract van het WTC II-gebouw eindigde op 31 december 2018.” 

 

Aan verwachtingen voldaan

Dankzij de naleving van de planning, de kwaliteit van het project en de goede samenwerking tussen het CGVS en de RDG kon die uitdaging aangegaan worden en kon er aan de verwachtingen van de regering en de Regie der Gebouwen worden voldaan. Daarbij gaat het om het aanbieden van een moderne werkomgeving die voldoet aan de meest recente normen op vlak van inrichting en organisatie van de kantoren.

Die centralisering van diensten en rationalisering van ruimtes binnen de portefeuille die de Regie der Gebouwen beheert, zullen het eveneens mogelijk maken om aanzienlijke huurbesparingen te realiseren. 

 

Ruimtes aangepast aan het publiek en het personeel

Op het gelijkvloers zijn de nodige ruimtes voorzien voor het onthaal van de asielaanvragers. Er zijn onthaalloketten geïnstalleerd en wachtzalen en aangepaste voorzieningen gecreëerd. Daarnaast zijn er ook veiligheidssassen, kantoren en vergaderzalen. Een deel van het gelijkvloers is grondig aangepakt: afbraakwerken, nieuwe wanden uit metselwerk, ondervloer en betegeling en verlaagde plafonds.

De wanden zijn over de hele oppervlakte verwijderd, zodat de kantoren heringericht konden worden volgens het principe van de New Ways of Working. Het interieur is vrij algemeen gehouden, zodat ze in de toekomst opnieuw kan gebruikt worden door andere bezetters zonder dat er daarbij veel aanpassingen nodig zijn.

 

 

 

GERELATEERDE DOSSIERS