Doorzoek volledige site
22 februari 2016 | MICHEL VAN DEN BOSCH

Linktrusion maakt profielen Deceuninck milieuvriendelijker en efficiënter

Raamprofiel Illustratie | Deceuninck
Deurprofiel Illustratie | Deceuninck

Deceuninck ontwikkelde nieuwe technieken om de productie van zijn profielen nog performanter en efficiënter te maken. Zo is er bijvoorbeeld Linktrusion, een technologie waarmee de versterkingswijze van pvc-profielen helemaal opnieuw wordt uitgevonden. Alle Deceuninck Zendow#neo-raam- en deurprofielen zijn er mee uitgerust.

Naast zijn uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding staat pvc al langer bekend voor zijn hoge isolatiewaarde. Door toepassing van de unieke Linktrusion-technologie gaat Deceuninck nog een stap verder. Met Linktrusion worden verschillende technologieën en materialen - pvc, continue glasvezel, staaldraden, foam,... - gecombineerd om voor elke type toepassing de ideale productconfiguratie samen te stellen. Zo zorgt Linktrusion voor een efficiënter grondstofgebruik, een 100% recycleerbaar product en optimale thermische prestaties. Met Linktrusion introduceerde Deceuninck immers alternatieve oplossingen voor de gegalvaniseerde stalen versterkingen die standaard aanwezig zijn in de hoofdprofielen. Staal is goedkoop en sterk, maar heeft als nadeel dat een groot deel van de isolatiewaarde van de profielen verloren gaat. Door staal te vervangen zorgt Deceuninck voor isolatieprestaties die tot 35% beter zijn.

 

Zendow#neo Premium

De raam- en deurserie waarin de Linktrusion-technologie voor het eerst gebruikt werd, was de Deceuninck Zendow#neo-serie. Na een eerste toepassing op de Deceuninck Zendow#neo Standaard-ramen en -deuren, introduceert Deceuninck nu zijn Zendow#neo Premium -ramen en -deuren.

 

Superisolerend

Bij Deceuninck Zendow#neo Standaardramen wordt zowel in het kader als in de vleugel een combinatie van staaldraad en pvc-hardschuim gebruikt. Een raam met dubbele beglazing met een Ug van 1,0 W/m²K krijgt zo een Uw-waarde van 1,1 W/m²K. Bij Deceuninck Zendow#neo Premium blijft het kaderprofiel gelijk, maar het vleugelprofiel (82 mm) beschikt over zes kamers, waardoor het thermisch nog beter isoleert. De vleugel is half terugliggend en wordt versterkt door structurele glasvezels. Deze staan garant voor een uitstekende rigiditeit en voor ongeziene isolatieprestaties. Incombinatie met driedubbele beglazing is zelfs een Uw-waarde van 0,65 W/m²K mogelijk. Bijkomende troeven zijn onder andere het tijdloze design, de meer dan vierduizend kleurcombinaties, de strakke, slanke vleugel en de grotere afmetingen.

 

Zendow#neo Premium-deuren

Deceuninck paste de Linktrusion-technologie voor het eerst toe bij zijn Zendow#neo-ramen. Sinds kort wordt de technologie ook toegepast bij de deuren. Bij de Premium-deuren wordt de half terugliggende deurvleugel van 82 mm ook hier versterkt met ononderbroken structurele glasvezels, het deurkader wordt thermisch versterkt. Een meter vleugelprofiel kan hierbij maar liefst tot 200.000 lopende meter glasvezels bevatten. De techniek komt niet alleen de isolatiewaarde ten goede, ze biedt ook meer esthetische mogelijkheden. De extra stevigheid betekent dat er grotere maximale vleugelafmetingen mogelijk zijn. Tot 115 cm breed en tot 250 cm hoog.