Doorzoek volledige site
Dossier

Landschapsarchitectuur

Festivalterrein Rock Werchter omgetoverd tot volwaardig landschapspark

19-12-2018 Het festivalterrein van Rock Werchter heeft de voorbije jaren een grondige transformatie ondergaan. Het is omgevormd tot volwaardig landschapspark waar niet enkel festivals, maar ook andere vormen van passieve recreatie en jeugdactiviteiten kunnen plaatsvinden. CLUSTER landschap en stedenbouw won de wedstrijd voor het landschapsontwerp. Het project is in november bekroond op de Febe Elements Awards. De esthetische paden aangelegd in betondallen wonnen de prijs in de categorie ‘Precast in Landscape’.

Eerste Vlaams landbouwpark in Oostende

04-07-2018 Onder de naam Tuinen van Stene is Vlaanderen momenteel aan de slag met de uitbouw van een eerste landbouwpark in Oostende. Het betreft een van de vijf Pilootprojecten Productief Landschap. De PPPL’s zijn een initiatief van het Insituut voor Landbouw- en Visserijonderzoek (ILVO), Team Vlaams Bouwmeester, het Departement Omgeving en het Departement Landbouw en Visserij. Ook bureaus ADR Architects, Voorland en Maat-ontwerpers zijn bij het project betrokken.

Studiedag 'Stadsvernieuwing & groen'

17-05-2018 De Vlaamse Confederatie Bouw organiseert op 7 juni in De Krook in Gent haar studiedag ‘Stadsvernieuwing & groen’. Bij de grote projecten zijn bouwbedrijven al tijdens de ontwerpfase actief betrokken om de technische uitwerking van de water- en groenelementen te waarborgen. U krijgt op 7 juni inkijk in uiteenlopende concrete projecten en ontwerpen. Naast aannemers, bouwheren en experts, komen ook overheden aan het woord. Afsluiten doet de VCB met een panelgesprek.

Oproep aan ontwerpers: opdracht herinrichting Marie Jansonplein Sint-Gillis

08-05-2018 De Brusselse Bouwmeester maître architecte lanceert een oproep aan ontwerpers voor de opdracht van de herinrichting van het Marie Jansonplein. Dit plein ligt midden in het hart van Sint-Gillis en wordt gebruikt door een divers publiek dankzij zijn centrale ligging. De opdracht beoogt naast de herinrichting van het Marie Jansonplein ook de herinrichting van de aanliggende delen van de Moskou- en de Jourdanstraat, ook het Munthofplein genoemd.

Meer groen in Antwerpen met publieke tuin rond provinciehuis

24-04-2018 Rond het provinciehuis in Antwerpen komt een publieke tuin met een oppervlakte van 2,3 hectare. De firma Hertsens start vanaf mei met de aanleg ervan. De open en volledig publiek toegankelijke tuin biedt een extra meerwaarde voor de buurt en bij uitbreiding voor elke Antwerpenaar. Xaveer De Geyter Architecten bvba, landschapsarchitect Michel Desvigne Paysagistes, Atelier voor Ruimtelijk Adviesen boydens engineering werkten samen aan de inrichting van de tuin.

Ontwerpbureau Omgeving wint prestigieuze landschapsarchitectuurwedstrijd in Vietnam

07-12-2016 Het Antwerps ontwerpbureau OMGEVING, partner van B-DNA [1], heeft in ex aequo met een ander ontwerpbureau de prestigieuze internationale ontwerpwedstrijd voor de Han rivier in de stad Da Nang gewonnen. De jury koos dus voor twee laureaten uit zeven weerhouden kandidaat-ontwerpteams. Voor de uitwerking van het ontwerp kreeg OMGEVING ondersteuning van de lokale partner HUNI architectes, NEY&partners, Boydens Engineering en HYDROSCAN.  

72 resultaten gevonden