Doorzoek volledige site
Dossier

Net Niet

Net Niet: 'Jessa, omarmend, verbindend, verbonden' van Stéphane Beel Architects, EGM architecten, Sweco, List, Vogt en Daidalos Peutz

Net Niet: 'Jessa, omarmend, verbindend, verbonden' van Stéphane Beel Architects, EGM architecten, Sweco, List, Vogt en Daidalos Peutz

01-04-2021 Vorige week raakte bekend dat het team bestaande uit Robbrecht en Daem architecten, Osar, Blauwdruk Stedenbouw, LAMA landscape architects en Tractebel-Engie – Transport & Mobility Leuven de ontwerpwedstrijd heeft gewonnen voor het nieuwe Jessa Ziekenhuis in Hasselt. Bij elke ontwerpwedstrijd zijn er helaas ook verliezers die het net niet gehaald hebben. Zonde van de tijd en de creativiteit die daarin kroop. Om deze ontwerpen toch de aandacht te geven die ze verdienen, vroeg architectura.be aan de andere andere teams die de selectie van de Open Oproep voor het Jessa Ziekenhuis haalden, om hun ontwerp hier voor te stellen. Stéphane Beel Architects en EGM architecten sloegen de handen in elkaar met Sweco (projectmanagement, masterplanning en stedenbouw, mobiliteit, technieken, energie en klimaat, stabiliteit), List (masterplanning en stedenbouw), Vogt (landschap en omgeving), en Daidalos Peutz (bouwfysica akoestiek) voor een masterplan dat inzet op verbinding. 

Net Niet: Zorgboulevard Jessa van a2o architecten, VK Architects & Engineers en Studio Paola Viganò

Net Niet: Zorgboulevard Jessa van a2o architecten, VK Architects & Engineers en Studio Paola Viganò

01-04-2021 Vorige week raakte bekend dat het team bestaande uit Robbrecht en Daem architecten, Osar, Blauwdruk Stedenbouw, LAMA landscape architects en Tractebel-Engie – Transport & Mobility Leuven de ontwerpwedstrijd heeft gewonnen voor het nieuwe Jessa Ziekenhuis in Hasselt. Bij elke ontwerpwedstrijd zijn er helaas ook verliezers die het net niet gehaald hebben. Zonde van de tijd en de creativiteit die daarin kroop. Om deze ontwerpen toch de aandacht te geven die ze verdienen, vroeg architectura.be aan de andere andere teams die de selectie van de Open Oproep voor het Jessa Ziekenhuis haalden, om hun ontwerp hier voor te stellen. a2o architecten, VK Architects & Engineers en Studio Paola Viganò introduceerden een zorgboulevard als kloppende slagader voor het project.

Net niet: Veld 10 Rozemaai (enofstudio + WV architecten)

Net niet: Veld 10 Rozemaai (enofstudio + WV architecten)

17-12-2020 Bij ontwerpwedstrijden is er slechts één winnaar en daarnaast veel verliezers die het net niet gehaald hebben. Zonde van de tijd en de creativiteit die daarin kroop. Om de deze projecten toch de aandacht te geven die ze verdienen, heeft architectura.be de rubriek Net Niet. Vandaag zetten we het ontwerp in de kijker van enofstudio en WV architecten in samenwerking met Atlas Engineering en Ingenium voor Veld 10 van het project Rozemaai in Ekeren, een ontwerpwedstrijd uitgeschreven in opdracht van Woonhaven Antwerpen. 

39 resultaten gevonden