Doorzoek volledige site
Dossier

Plafonds

Hunter Douglas Architectural breidt het HeartFelt® assortiment uit met ronde panelen

Hunter Douglas Architectural breidt het HeartFelt® assortiment uit met ronde panelen

17-09-2020 Het bekroonde modulaire vilten HeartFelt® systeem voor plafonds en wanden is nu beschikbaar in een rond paneel. Het ronde paneel 40HR64 – met een breedte van 40 mm en hoogte van 64 mm – biedt nu nog meer designmogelijkheden. Net als alle andere lichtgewicht HeartFelt® panelen en baffles, is dit paneel gemaakt van non-woven thermisch vormbare PES-vezels, getest op brandwerendheid, en bieden ze uitstekende akoestische eigenschappen.

Het belang van clean air: voor, tijdens en na corona

Het belang van clean air: voor, tijdens en na corona

09-09-2020 In tijden waarin COVID-19 de wereld in een houdgreep heeft, worden we ons allemaal meer bewust van het belang van optimale luchtkwaliteit. Nog nooit hebben onderwerpen zoals hygiëne en ‘clean air’ zo hoog op de agenda gestaan. Nog een reden waarom koelplafonds aan populariteit winnen. Het Belgisch familiebedrijf Interalu is specialist inzake koelplafonds en deelt hun productkennis en expertise graag met de markt:  “Doordat klimaatplafonds koelen en verwarmen zonder luchtverplaatsing, verspreiden ze geen stof of bacteriën door een gebouw, een erg actueel thema in deze tijden”, vertelt Carlo Miers, commercial director bij Interalu. 

Rockfon Mono Acoustic: oplossing voor nagalm in moderne woningen

Rockfon Mono Acoustic: oplossing voor nagalm in moderne woningen

12-02-2020 Moderne woningen kampen vaak met een slechte akoestiek omwille van de grote glaspartijen en het gebruik van industriële materialen. Bewoners proberen de nagalm te beperken door hun interieur aan te passen met gordijnen, extra meubelen of een tapijt, maar dit heeft vaak niet het gewenste resultaat. Rockfon® Mono® Acoustic, de naadloze egaal witte plafondoplossing van Rockfon zorgt voor een geluidsabsorptie waardoor deze interieuraanpassingen niet nodig zijn. Naast de akoestische meerwaarde heeft dit plafondsysteem ook een bijzondere esthetische uitstraling en is daarom eveneens zeer geschikt voor particuliere nieuwbouw en renovatieprojecten.

Vernieuwde OWA Sinfonia: vijf functies, alle RAL-kleuren, één systeem

Vernieuwde OWA Sinfonia: vijf functies, alle RAL-kleuren, één systeem

20-11-2019 De primaire focus in multifunctionele gebouwen ligt op de creatie van oogstrelende composities van materialen, kleuren en licht. Voor een totaalbeleving is de akoestiek in de verschillende ruimtes echter een belangrijke factor. OWA, ontwikkelaar en producent van innovatieve plafonds, ondersteunt op dit vlak met de vernieuwde OWA Sinfonia collectie. De serie omvat nu vijf varianten, ieder met unieke akoestische functies.

Unieke afmetingen panelen vergroten architecturale vrijheid

Unieke afmetingen panelen vergroten architecturale vrijheid

21-10-2019 De Hunter Douglas metalen panelen plafonds (planks) werden in alle afmetingen succesvol getest op brandstabiliteit in het gerenommeerde Warringtonfire laboratorium in Gent. Dankzij deze brandveiligheidsattesten heeft Hunter Douglas nu het ruimste aanbod van metalen panelen plafonds in de Belgische markt. Metalen systeemplafonds zijn een veelzijdig designmateriaal waarmee architecten opvallende visuele effecten kunnen creëren. Naast een brede waaier aan architecturale mogelijkheden, scoort dit plafondsysteem ook uitstekend op vlak van akoestiek. Bovendien zijn de metalen panelen plafonds ook een budgetvriendelijke oplossing omdat er minder panelen nodig zijn dankzij de grote afmetingen ervan.

JB Cool® klimaatplafonds voor Corda Campus

JB Cool® klimaatplafonds voor Corda Campus

26-09-2019 Corda Campus, de toonaangevende tech campus in Hasselt, is een business community voor innoverende bedrijven en start-ups. De infrastructuur wordt flexibel en op maat aangeboden aan technologie- en hightech servicebedrijven. Corda Campus verhuurt naast 56.000m² kantoorruimte ook 8.000m² atelierruimte, 1.200m² laboruimte en zo’n 4.000m² onderverdeeld in kleine kantoren. De kantoren en ruimtes zijn voorzien van aangepaste technieken, zoals HVAC luchtbehandeling. Beddeleem stond in voor het ontwerp, de productie en de installatie van alle klimaatplafonds (‘JB Cool®’).

149 resultaten gevonden