Doorzoek volledige site
Dossier

Plafonds

Hunter Douglas lanceert Combi-Line draagsysteem voor multi-panel ontwerp

Hunter Douglas lanceert Combi-Line draagsysteem voor multi-panel ontwerp

02-11-2020 De draagrail van het unieke Combi-line systeem is voorzien van verschillende clips die passen op een mix van metalen, gefineerde houtgrill en HeartFelt® panelen. Deze innovatieve clips zorgen ervoor dat de drie verschillende materialen op een enkele drager kunnen worden gemonteerd. Hierdoor zijn eindeloze combinaties mogelijk: plafonds met gescheurde lijnen, willekeurige patronen en open posities in het raster, niet-standaard modulatie en de mogelijkheid om plafondpanelen van verschillende materialen te mixen en te matchen.

Nieuwe afgeronde HeartFelt® lamel

Nieuwe afgeronde HeartFelt® lamel

02-11-2020 Het bekroonde HeartFelt® modulaire vilt-systeem voor plafonds en wanden van Hunter Douglas Architectural is voortaan ook beschikbaar als afgeronde lamel. Dit biedt nieuwe innovatieve mogelijkheden voor ontwerpers en architecten. Het assortiment, dat bij de lancering bekroond werd met de prestigieuze, internationale Red Dot-award voor innovatie, nam in 2020 een tweede Red Dot Award in ontvangst voor de nieuw geïntroduceerde baffle-panelen. Het HeartFelt® systeem wordt algemeen geprezen voor zijn veelzijdige toepassingsmogelijkheden in een breed scala aan omgevingen.

Hunter Douglas Architectural realiseert huzarenstuk voor veeleisende renovatie plafond Skyhall

Hunter Douglas Architectural realiseert huzarenstuk voor veeleisende renovatie plafond Skyhall

02-11-2020 Hunter Douglas Architectural pakt uit met een opvallende plafondrealisatie in de in januari 2020 geopende vernieuwde Skyhall op Brussels Airport. Het bedrijf ontwierp en plaatste 2800m² witte klemtegels die identiek zijn qua vorm, kleur en uitzicht aan de oorspronkelijke tegels. Dit zonder afbreuk te doen aan de kwaliteitsvereisten van vandaag op vlak van functionaliteit, design en akoestiek.

Knauf in MontLégia: discreet aanwezig, maar toch essentieel

Knauf in MontLégia: discreet aanwezig, maar toch essentieel

26-10-2020 In de lente van 2020 opende het gloednieuwe MontLégia-ziekenhuis (deel van de CHC-groep) in Luik zijn deuren. Het imposante complex verrees op een voormalige industriële site die hoog boven de stad uittorent en telt maar liefst achthonderd bedden. Knauf leverde verschillende hoogkwalitatieve producten, die een verhoogde brandweerstand koppelen aan stootvastheid, akoestische isolatie en resistentie tegen x-stralen – stuk voor stuk onmisbare kwaliteiten voor een performante ziekenhuisomgeving.  

159 resultaten gevonden