Doorzoek volledige site
05 oktober 2011 | REDACTIEBUREAU PALINDROOM

Rockfon stelt nieuw assortiment plafonds voor zorginstellingen voor

Ziekenhuizen doen er alles aan om de verspreiding van bijvoorbeeld de ziekenhuisbacterie tegen te gaan. Wat veel mensen misschien niet weten, is dat ook bouwmaterialen daarin een sleutelrol spelen. Plafondproducent Rockfon presenteert daarom zijn nieuw Medicare-assortiment.
Ziekenhuizen doen er alles aan om de verspreiding van bijvoorbeeld de ziekenhuisbacterie tegen te gaan. Wat veel mensen misschien niet weten, is dat ook bouwmaterialen daarin een sleutelrol spelen. Wanden en plafonds horen ‘clean’ te zijn. Ze moeten zo weinig mogelijk stofdeeltjes uitstoten, geluid absorberen en uiteraard ook zeer brandveilig zijn. Speciaal voor zorginstellingen bracht wandproducent Rockfon het Medicare-assortiment uit. Het assortiment bestaat uit drie producten: Medicare Royal, Medicare Plus en Medicare Air. Alle producten hebben een kern van steenwol, waardoor de wanden geen broeihaard voor micro-organismen worden.Een kern van steenwol vermijdt dat er micro-organismen in de wanden ontstaan


Rockfon presenteert Medicare Royal als een budgetvriendelijke oplossing voor ruimtes waar er een minimale norm voor hygiëne geldt zoals kantoorruimtes of wachtkamers. 

In ruimtes waar strengere eisen gehanteerd worden, kan men Medicare Plus inbouwen, al dan niet verdekt. Medicare Plus is bruikbaar in bijvoorbeeld trauma – en spoedafdelingen.Het assortiment bestaat uit drie producten: Medicare Royal, Plus en Air


Voor de hoogste risicozones zoals bijvoorbeeld operatiekamers of intensieve zorgen produceert het bedrijf Medicare Air. Medicare Air is aan de rugzijde voorzien van een luchtdicht membraan, heeft dichtgespoten randen en zorgt toegepast met hold-down clips voor een luchtdicht plafondsysteem. Het oppervlak is waterbestendig en kan doeltreffend worden gedesinfecteerd door middel van stoomreiniging.