Doorzoek volledige site
06 oktober 2011

NAV infosessies over verlaagde plafonds

Het plafond is een zeer bepalende factor in de vormgeving van een interieur. Het inbouwen van een verlaagd plafond is hierbij één van de mogelijkheden. Hier zijn meerdere voordelen aan verbonden. Gezien het belang van energiebewust (ver-)bouwen wint het klimaatplafond ook steeds aan populariteit. Maar er leven nog heel wat vragen rond de toleranties, verschillende systemen, afwerkingsgraden, etc. NAV organiseert daarom op drie locaties een infoavond rond dit thema.
Het plafond is een zeer bepalende factor in de vormgeving van een interieur. Het inbouwen van een verlaagd plafond is hierbij één van de mogelijkheden. Hier zijn meerdere voordelen aan verbonden. Gezien het belang van energiebewust (ver-)bouwen wint het klimaatplafond ook steeds aan populariteit. Maar er leven nog heel wat vragen rond de toleranties, verschillende systemen, afwerkingsgraden, etc. NAV (de Vlaamse architectenorganisatie) organiseert daarom op drie locaties een infoavond rond dit thema.
Het inbouwen van een verlaagd plafond is een interessante optie bij het vormgeven van het interieur. Zo zijn er meerdere voordelen aan verbonden. Een minder goede afwerking van de ruwbouw wordt deskundig verstopt, er is voldoende ruimte voor het inbouwen en wegwerken van technieken, ingrepen op akoestisch vlak blijven mogelijk, … Maar het is soms ingewikkeld om het bos tussen de bomen te zien door alle verschillende systemen. 

Deze infoavond geeft in het eerste deel een overzicht van de bestaande verlaagde plafondsystemen. Dit op basis van de Technische Voorlichting 232. Met specifieke aandacht voor wat de architect tijdens het ontwerp en de uitvoering zeker niet uit het oog mag verliezen.

In het tweede deel staat het principe van klimaatplafonds centraal. U verneemt er wat de mogelijkheden, voordelen en aandachtspunten zijn.
Afsluitend krijgt u een overzicht van de verschillende praktijkoplossingen aangereikt door de partners Barrisol, Gyproc, Interalu, Jansen Finshings, Knauf, Promat.

Gastsprekers op deze avonden zijn Ing. Sven Eeckhout, hoofdadviseur bij de afdeling technisch advies van het WTCB, Prof. Dr. Michel De Paepe, UGent en Ingenieur-architect Koen Willem.

Na afloop wordt een afsluitende receptie voorzien. Hier zijn infostanden van de verschillende partners en producenten aanwezig, waardoor ter plaatste info ingewonnen kan worden.

Deze infoavond gaat door op 18 oktober in Wilsele, op 20 oktober te Nazereth en tot slot nog eens op 25 oktober in Edegem. Dit telkens van 18u30 tot 21u.
 Deze infosessie is exclusief voor architecten, ingenieur-architecten, interieurarchitecten en hun medewerkers. Leden van NAV en AiNB kunnen gratis deelnemen, niet-leden betalen 15 euro aan de ingang. Inschrijven is verplicht en kan via de NAV-site.  


GERELATEERDE DOSSIERS