Doorzoek volledige site
29 april 2021

Rockfon plafond- en wandoplossingen zijn nu Cradle to Cradle Certified®

Illustratie | © Rockfon

Rockfon heeft Cradle to Cradle v3.1 certificering klasse Bronze en Silver behaald voor 90% van de producten die in Europa geproduceerd worden.

Rockfon zet zich actief in voor het verminderen van de emissies in het productieproces en de supply chain. De akoestische productoplossingen van Rockfon zijn gemaakt van natuurlijk gesteente. Dat maakt ze circulair en volledig te recyclen.

De beslissing om deze akoestische oplossingen te laten certificeren binnen het Cradle to Cradle Certified Products Program is gedreven door de Rockfon-filosofie om producten te maken die een positieve invloed hebben op mensen en onze planeet. Het Cradle to Cradle Products Innovation Institute heeft één van de meest complete en volledige standaarden voor het ontwerpen en ontwikkelen van producten die een positieve invloed hebben op vandaag en de dag van morgen.

 

Science-Based-Targets

Duurzaamheid vormt de basis van het onderzoek en ontwikkeling dat door de Research & Development afdeling van Rockfon gedaan wordt. Rockfon is dan ook trots om onderdeel van de ROCKWOOL Group te mogen zijn. De duurzaamheidsdoelstellingen worden gedreven en meetbaar gemaakt met zogenoemde Science-Based-Targets (SBTi). Het is niet alleen belangrijk voor Rockfon zelf; maar ook voor de klanten van het bedrijf.

In mei 2020 heeft Rockfon het proces gestart om Cradle to Cradle certificering te behalen voor 90% van het portfolio akoestische oplossingen. Hiervoor heeft het bedrijf nauw samengewerkt met zijn supply chain partners. Cruciale aspecten van de producten en bedrijfsvoering kwamen hierbij aan bod, waaronder materiaal veiligheid en gezondheid, product circulariteit, schone lucht & klimaatbescherming, beheer van water & grond en sociale voorzieningen.

“We zijn erg trots op deze prestatie en blij dat we het nieuws kunnen delen met ons klanten en partners.” zegt Magdalini Psarra, Public Affairs and Sustainability Manager bij Rockfon.

GERELATEERDE DOSSIERS