Doorzoek volledige site
Dossier

Projectontwikkeling

Uniek inbreidingsproject creëert oase van groen (a33)

08-05-2019 Op een fors hellend terrein, geprangd tussen klassieke straatbebouwing, een rijzig appartementencomplex en de spoorlijn Leuven-Ottignies, verrees de voorbije drie jaar een fraai residentieel complex van de hand van a33 architecten. Het Leeuwerikenpark bestaat uit drie entiteiten, met een langgerekt balkvolume als voornaamste blikvanger. Wat het project eens zo uniek maakt, is dat de bebouwing optimaal geïntegreerd is in een doorwaadbaar buurtpark met een gereconstrueerde beekvallei.

M2 Architecten ontwerpt ‘zwevende’ appartementen voor Montevideo-project in Antwerpen

07-05-2019 Antwerpen krijgt er een nieuwe landmark bij. Het gaat om de historische, leegstaande Montevideopakhuizen op ‘t Eilandje die nu deels omgevormd worden tot hippe kantoorruimtes. Het zal vooral het nieuwe residentiële deel ernaast zijn dat in het oog zal springen. Daar zullen namelijk de eerste zwevende luxeappartementen van Vlaanderen komen, zestien in totaal. Projectontwikkelaar DCA Woonprojecten ging hiervoor in zee met M2 Architecten. De werkzaamheden zijn zopas van start gegaan.

Snøhetta, B2Ai en Erik De Waele blazen Roeselaarse stationsbuurt nieuw leven in

02-05-2019 De internationale toparchitecten van Snøhetta ontwerpen voor het eerst een gebouw in ons land. Samen met het Roeselaarse architectenbureau B2Ai en landschapsarchitect Erik De Waele blazen zij de oude stationsbuurt van Roeselare nieuw leven in. ‘Roelevard’ - zoals het ambitieuze project heet - moet dé eyecatcher van de stad worden en bij uitbreiding van de hele regio. ‘Het project komt met zijn 9 groendaken, 3.800 vierkante meter groen, 81 flats, kantoorruimte voor meer dan 400 werknemers en winkel-, retail- en horecaruimte zo goed als volledig tegemoet aan eerdere wensen van de buurtbewoners’, aldus projectontwikkelaars ION en Steenoven, die de nieuwe plannen zopas bekendmaakten. Het schepencollege gaf hen begin deze week groen licht voor de volledige herontwikkeling.

Saffrou: een nieuwe groene stadswijk voor Oudenaarde

12-04-2019 De site van de voormalige textielfabriek Saffre Frères in Oudenaarde wordt omgevormd tot een nieuwe stadswijk met een gemengd residentieel programma. Saffrou zal zo’n 260 wooneenheden tellen, naast buurtversterkende functies, kantoorruimtes en een ondernemershub. Opvallend in het masterplan is het ‘tiny forest’, een klein stadsbos dat zal worden aangeplant door buurtbewoners en omwonenden. Het masterplan van de wijk en de urban villa’s zijn een ontwerp van Architecten Achtergael. De definitieve plannen zijn in februari uit de doeken gedaan. 

Residentie De Dams krijgt vorm op site voormalige meisjesschool

26-03-2019 De eerste steen van Residentie De Dams is eind maart gelegd. Het project is gelegen tussen de Meir en de Lange Nieuwstraat, in de Antwerpse binnenstad. Op deze site was jarenlang één van de beste meisjesscholen van ’t stad gevestigd. Het vertrekpunt voor het ontwerp van bold architecten waren de historische gebouwen rond een centrale as en groene binnentuin. Hieraan werden logisch geschakelde nieuwe gebouwen toegevoegd. Patine Architecten staat in voor de restauratie van de beschermde delen. 

L-blok Falconhoven bekroond met BREEAM Award 2019

07-03-2019 BRE kondigde op 4 maart de winnaars aan van de BREEAM Awards 2019 tijdens een gala-avond in Londen. Duurzame projecten van over heel de wereld werden bekroond. Het L-blok van het Antwerpse project Falconhoven won de award in de categorie ‘Homes-Design stage’. Bopro was BREEAM-adviseur van het project. Het L-blok werd ontwikkeld door CIP en is een ontwerp van het Londense bureau Caruso St John Architects, in samenwerking met de studiebureaus Establis, Ingenium, Venac, Steto, en Bureau Bouwtechniek.

Binnenhof Pier Kornel in Aalst ontworpen door KRAS Architecten

13-02-2019 KRAS Architecten ontwerpt een volledig bouwblok binnen het masterplan Pier Kornel in Aalst van Architecten Achtergael, in opdracht van Dender Development II (Matexi-Revive). Een mix van 51 compacte tot middelgrote appartementen en 15 eengezinswoningen wordt opgetrokken rond een gemeenschappelijk binnenhof en bovenop een ondergrondse parkeergarage. Op de gelijkvloerse hoeken worden buurtfuncties voorzien (crèche, buurtwinkel,..). Het landschapsontwerp is van de hand van Atelier Arne Deruyter. 

Duurzaam nieuwbouwproject Residentie Hoogveld gelanceerd

19-09-2018 Projectontwikkelaar Custombuild lanceerde deze week officieel zijn woonproject ‘Residentie Hoogveld’. Op de hoek van de Brusselsesteenweg en de Genstberg in Alsemberg zal dit nieuwe wooncomplex zich met tal van ecologische voorzieningen voltrekken, en dit in samenspraak met de bewoners. De bewoners worden actief betrokken in de conceptuele invulling van de 4.481 m2 gemeenschappelijke, groene zone die de site qua omvang domineert. Het Brusselse bureau ARTER Architecture zal de realisatie van de residentie op zich nemen.

22 resultaten gevonden