Doorzoek volledige site
Dossier

Projectontwikkeling

Saffrou: een nieuwe groene stadswijk voor Oudenaarde

12-04-2019 De site van de voormalige textielfabriek Saffre Frères in Oudenaarde wordt omgevormd tot een nieuwe stadswijk met een gemengd residentieel programma. Saffrou zal zo’n 260 wooneenheden tellen, naast buurtversterkende functies, kantoorruimtes en een ondernemershub. Opvallend in het masterplan is het ‘tiny forest’, een klein stadsbos dat zal worden aangeplant door buurtbewoners en omwonenden. Het masterplan van de wijk en de urban villa’s zijn een ontwerp van Architecten Achtergael. De definitieve plannen zijn in februari uit de doeken gedaan. 

Residentie De Dams krijgt vorm op site voormalige meisjesschool

26-03-2019 De eerste steen van Residentie De Dams is eind maart gelegd. Het project is gelegen tussen de Meir en de Lange Nieuwstraat, in de Antwerpse binnenstad. Op deze site was jarenlang één van de beste meisjesscholen van ’t stad gevestigd. Het vertrekpunt voor het ontwerp van bold architecten waren de historische gebouwen rond een centrale as en groene binnentuin. Hieraan werden logisch geschakelde nieuwe gebouwen toegevoegd. Patine Architecten staat in voor de restauratie van de beschermde delen. 

L-blok Falconhoven bekroond met BREEAM Award 2019

07-03-2019 BRE kondigde op 4 maart de winnaars aan van de BREEAM Awards 2019 tijdens een gala-avond in Londen. Duurzame projecten van over heel de wereld werden bekroond. Het L-blok van het Antwerpse project Falconhoven won de award in de categorie ‘Homes-Design stage’. Bopro was BREEAM-adviseur van het project. Het L-blok werd ontwikkeld door CIP en is een ontwerp van het Londense bureau Caruso St John Architects, in samenwerking met de studiebureaus Establis, Ingenium, Venac, Steto, en Bureau Bouwtechniek.

Binnenhof Pier Kornel in Aalst ontworpen door KRAS Architecten

13-02-2019 KRAS Architecten ontwerpt een volledig bouwblok binnen het masterplan Pier Kornel in Aalst van Architecten Achtergael, in opdracht van Dender Development II (Matexi-Revive). Een mix van 51 compacte tot middelgrote appartementen en 15 eengezinswoningen wordt opgetrokken rond een gemeenschappelijk binnenhof en bovenop een ondergrondse parkeergarage. Op de gelijkvloerse hoeken worden buurtfuncties voorzien (crèche, buurtwinkel,..). Het landschapsontwerp is van de hand van Atelier Arne Deruyter. 

Duurzaam nieuwbouwproject Residentie Hoogveld gelanceerd

19-09-2018 Projectontwikkelaar Custombuild lanceerde deze week officieel zijn woonproject ‘Residentie Hoogveld’. Op de hoek van de Brusselsesteenweg en de Genstberg in Alsemberg zal dit nieuwe wooncomplex zich met tal van ecologische voorzieningen voltrekken, en dit in samenspraak met de bewoners. De bewoners worden actief betrokken in de conceptuele invulling van de 4.481 m2 gemeenschappelijke, groene zone die de site qua omvang domineert. Het Brusselse bureau ARTER Architecture zal de realisatie van de residentie op zich nemen.

Oud Gerechtshof in Hasselt krijgt complete make-over

13-09-2018 Het oud gerechtshof op de Hasseltse Havermarkt, één van de meest monumentale gebouwen van de provincie, krijgt een totale make-over. Waar er vroeger nog recht gesproken werd, komen er nu 30-tal appartementen met plaats voor drie winkels en kantoren. Belangrijk detail: de historisch waardevolle gevels blijven behouden. Het ontwerp is van architectenbureaus Michel Janssen en Laurijssens Architects. Kolmont is de betrokken projectontwikkelaar. 

B2Ai ontwerpt The Waves in Oostende

05-06-2018 Op een steenworp van de Wellingtonrenbaan en golfterrein, langs de Troonstraat in Oostende, staat 'The Waves' gepland: vier organische bouwvolumes met 118 appartementen, een handelspand en 147 parkeerplaatsen. Het project van Vastgoedgroep Degroote, ontworpen door B2Ai, wordt in vier fases gerealiseerd. Atelier Arne Deruyter staat in voor het omgevingsontwerp. De eerste fase is vergund. “De architectuur glooit met het landschap, en hoort bij de stad.”

Allereerste RES Awards voor De Krook, Groen Kwartier en Herman Teirlinck

17-05-2018 De allereerste RES Awards zijn zonet uitgereikt in Brussel. De Krook in Gent (Coussée & Goris; RCR Arquitectes), 't Groen Kwartier in Antwerpen (Stéphane Beel & Lieven Archtergael; Office 360; Collectief Noord; Michel Desvigne) en het Herman Teirlinck-gebouw in Brussel (Neutelings Riedijk Architects; CONIX RDBM Architects i.s.m. Bureau Bouwtechniek) vielen in de prijzen. De prijsuitreiking vond plaats op de jaarlijkse Realty-beurs en is een organisatie van RES vzw.  

18 resultaten gevonden