Doorzoek volledige site
Dossier

Projectontwikkeling

Woonproject Drypikkel biedt antwoord op huisvestingsnood Merchtem

17-09-2019 De stijgende vraag naar goedkope huisvesting in landelijke gemeentes nabij het Brussel stemt tot nadenken over hoe de commerciële woningbouw in tegenstelling tot sociale huisvesting hierop een kwalitatief ruimtelijk antwoord moet bieden. De wildgroei aan individuele woon- of meergezinsprojecten binnen deze grootstedelijke periferie zijn niet bij te houden. Het masterplan Drypikkel – een ontwerp van Kachet Architects in opdracht van Matexi Group - tracht door middel van een overkoepelende stedenbouwkundige visie deze verhoogde densiteit van wonen te integreren in het landelijke karakter van de gemeente Merchtem.  

De Architecten NV ontwerpt nieuwe woonwijk De Tuilerie in Diest

13-09-2019 CORES Development realiseert woonproject De Tuilerie, gelegen aan de Turnhoutsebaan in Diest. Het totale project biedt 113 woonunits penthouses met ruime terrassen aan. De nieuwe woonwijk investeert in duurzame energie door onder andere de integratie van een BEO-veld. Door de toepassing van deze techniek wordt De Tuilerie de eerste woonwijk in Diest en omgeving die niet langer op het gasnet dient aangesloten te zijn. Het ontwerp is van de hand van De Architecten NV. 

CONIX RDBM Architects voltooit nu ook fase 3 van Oosteroever

13-08-2019 Oosteroever is een reconversie- en ontwikkelingsproject van een multifunctioneel stadsdeel op de maritieme site Oosteroever. Dit wordt een woon-, werk- en ontspanningsoord op een boogscheut van het centrum van Oostende, waarbij de ziel van het havengebied met veel respect wordt bewaard. Het eerste deelproject omvat de herontwikkeling en reconversie van de dokblokken, alsook het eerste bouwblok van het industriële grid, begrensd door de Baelskaai  en de Fortstraat. Op deze straathoek heeft CONIX RDBM Architects de toren ‘Baelskaai 12’ en het gebouw ‘Victoria’ opgetrokken. Baelskaai 12 is een 14 verdiepingen tellende residentie van 49 appartementen. De architectuur breekt met de typische kustbouw, maar past harmonieus in de omgeving. Nu zijn ook de projecten Baelskaai 8 en Oostkaai 11 gerealiseerd. 

Nieuw Gents stadsdeel LUX/Forum: van industriële site tot groene oase voor wonen en werken

19-06-2019 Aan de Toemaattragel, in een bocht van de Schelde, stelde projectontwikkelaar Alides begin juni het nieuwste Gentse vastgoedproject voor, dat focust op een duurzame mix van wonen (LUX) en werken (Forum). De site LUX/Forum beslaat 4,5 hectare en is een reconversieproject waarin de oude industriële site van het bekende bouwbedrijf Group Maes wordt omgevormd tot een locatie met ruim 237 wooneenheden en 7 bedrijfsgebouwen. Deze reconversie creëert een nieuw stadsdeel van Gent dat direct verbonden is met Gent-Zuid en het historische stadscentrum. Het ontwerp is van de hand van evr-architecten en OVG-architecten.

Energietransitie & Vastgoed: op naar een CO2-arm(er) gebouwenbestand

11-06-2019 Vlaanderen staat op energievlak voor bijzonder grote uitdagingen. We moeten het energieverbruik drastisch terugschroeven en hernieuwbare energiebronnen maximaal inzetten. Kortweg energietransitie. Niet eenvoudig met een energie-intensieve industrie, een verouderd gebouwenbestand en de typisch Vlaamse ruimtelijke ordening. Verschillende actoren wierpen tijdens het seminarie ‘Energietransitie & Vastgoed’ van SPRYG Real Estate Academy een blik op een CO2-arme(re) toekomst.

38 resultaten gevonden