Doorzoek volledige site
09 maart 2011 | DAAN WAUTERS

Eerst steenlegging leidt renovatiewerken aan de Warande in

Op de eerste dag van maart werd in Turnhout officieel de eerste steen onthuld van de renovatiewerken aan cultuurhuis de Warande. Dit vormt het startschot voor een reeks ingrijpende veranderingen die in 2012 moeten leiden tot de opening van de vernieuwde en geherwaardeerde Warande. Beel&Achtergael stonden in voor het ontwerp.
Op de eerste dag van maart werd in Turnhout officieel de eerste steen onthuld van de renovatiewerken aan cultuurhuis de Warande. Dit vormt het startschot voor een reeks ingrijpende veranderingen die in 2012 moeten leiden tot de opening van de vernieuwde en geherwaardeerde Warande. Beel&Achtergael stonden in voor het ontwerp.

    
                                                          
De eerste steenlegging werd onder grote belangstelling gevolgd


Vernieuwing symbolisch ingezet

De eer om de huldiging te verzorgen viel te beurt aan Ludo Helsen, de eerste gedeputeerde van de provincie Antwerpen en tevens voorzitter van Autonoom Provinciebedrijf de Warande. Na de onthulling van de eerste steen van het oorspronkelijke gebouw uit 1967 zette Helsen de toekomst en vernieuwing van de Warande in door ook de eerste steen van de renovatiewerken niet langer aan het oog te onttrekken.

    
                                   
Naast de eerste steen uit 1967 werd symbolisch de eerste steen van de vernieuwing ingehuldigd


De renovatiewerken

Het ontwerp voor de renovatiewerken werd getekend door architectenbureau Beel&Achtergael. De uitvoering ervan werd toegewezen aan STRABAG Belgium NV.

De verbouwingen zullen enkele ingrijpende veranderingen met zich meebrengen. In eerste instantie krijgt de exporuimte een ondergrondse bestemming en een grotere oppervlakte. Dit brengt als voordeel met zich mee dat men meteen ook de ruimte van het café kan vergroten. Daarnaast wordt ook de bestaande tuinzaal verhuisd en beter toegankelijk gemaakt voor het publiek. Tenslotte zal de trap in het midden van de hal worden verwijderd en vervangen door trappen aan de zijkanten van de hal.

In 2012 zal de vernieuwde en gerenoveerde Warande zijn deuren opnieuw openen voor het publiek.

                                     
Een gesimuleerde afbeelding van de vernieuwde Warande anno 2012 (©Beel&Achtergael)

GERELATEERDE DOSSIERS

GERELATEERDE ARTIKELS