Doorzoek volledige site
Dossier

Renovatie

KBC-datacenter wordt multifunctionele werkomgeving na grondige renovatie

KBC-datacenter wordt multifunctionele werkomgeving na grondige renovatie

24-10-2017 De renovatie van het KBC datacenter in Mechelen is om verschillende redenen een opvallend project. Als datacenter moet het gebouw aan hoge veiligheidsvoorschriften voldoen, hetgeen een grote impact had op het oorspronkelijke gebouw, dat een eerder ontoegankelijke uitstraling had. Door een opeenvolging van kleinere werken was het binnenin bovendien een lappendeken geworden, met vele donkere en weinig aantrekkelijke ruimtes. Het gerenoveerde gebouw behield de functie als datacenter, maar moest ook extra personeel herbergen, wat net vraagt om een performante en aangename werkomgeving. Uitdagingen genoeg dus voor alle betrokken partijen.

Solatube draagt bij aan renovatie van Werelderfgoed museum

Solatube draagt bij aan renovatie van Werelderfgoed museum

27-09-2017 De toetreding van natuurlijk daglicht in een gebouw kan het verschil maken tussen een prettige en onaangename verblijfruimte. Uit onderzoek (de grote verbouwenquête) blijkt dat tweederde van de mensen renoveren uit overweging voor meer comfort. Daarna was ‘om meer energie te besparen’ de meest genoemde reden door de helft van de mensen. Om het energieverbruik te beperken wordt er vaak gelijk aan daglicht gedacht. De Solatube is dé oplossing voor optimale lichtopbrengst en om tegelijkertijd energie te besparen. Een goed voorbeeld daarvan is het openluchtmuseum van Bokrijk.

Akoestische uitdagingen bij een renovatie aanpakken

Akoestische uitdagingen bij een renovatie aanpakken

27-09-2017 Bij renovatie blijft het een uitdaging om te vernieuwen zonder afbreuk te doen aan de eigenheid en het historisch kader van het gebouw. Zo ook bij het optimaliseren van de akoestiek. Door terug te grijpen naar de essentie van de ruimte, kan men nagalm in de hand werken. Garandeer de leefbaarheid in de ruimte door de akoestische verbeteringen van bij de start te integreren in het renovatieplan, ofwel onopvallend ofwel als een extra visueel accent.

Balkons L'Aiglion in het nieuw dankzij Sika Balcony Premium System

Balkons L'Aiglion in het nieuw dankzij Sika Balcony Premium System

20-09-2017 De achtergevel van de residentie L' Aiglon te Oostende, gebouwd begin jaren zestig, heeft zes verdiepingen met doorlopende balkons van vijftig meter lang. Door scheidingswanden te plaatsen heeft elk appartement zijn eigen balkon. In het najaar van 2016 is de firma Van Huele begonnen met een grondige renovatie van de achtergevel waarbij de balkons volledig werden gestript tot op het naakte beton en opnieuw werden opgebouwd en beschermd volgens de regels van de kunst. Daarvoor werden oplossingen van Sika gebruikt. Het studieubureau was Buro Nova.

417 resultaten gevonden