Doorzoek volledige site
Dossier

Retail en winkels

Westland Shopping Center in Anderlecht neemt een nieuwe start

29-11-2018 Het shoppingcenter onderging sinds zijn bouw in 1972 geen belangrijke veranderingen. Voor AG Real Estate, de voornaamste eigenaar van de site, werd het tijd voor een nieuw hoofdstuk. Het winkelcentrum moet volgens de ontwikkelaar de uitdagingen van vandaag en morgen het hoofd kunnen bieden, zowel wat betreft het commerciële aanbod als de binnen- en buiteninrichting. Het centrum moet resoluut een hedendaagse koers varen en inzetten op een familiale en gezellige winkelervaring onder het motto 'Live, Shop, Play'. AG Real Estate sloeg de handen in elkaar met DDS+. Het architectenbureau sleepte al nominaties in de wacht voor de MIPIM Awards en het World Architecture Festival met het winkelcentrum Rive Gauche in Charleroi.

Brussels kantoorgebouw krijgt monumentale fotovoltaïsche structuur

15-03-2018 Een verouderd kantoorgebouw in het hart van Brussel krijgt een grondige make-over door middel van een monumentale fotovoltaïsche structuur. Die bestaat uit twee metalen portieken en een dak van doorzichtige zonnepanelen. Het project Bota solar is een eerste realisatie van de ingenieurs van Ney & Partners en het bureau Sunsoak dat gespecialiseerd is in zonne-energie. Sunsoak is opgericht door Jean-Didier Steenackers en is vanaf heden geïntegreerd in Ney & Partners.

Woonproject Brouwerzicht van mertens-architecten krijgt eigen bier

04-10-2017 Wilrijk is een woonproject rijker, op de hoek van de Bist en de Koningin Elisabethstraat. De naam van het project – Brouwerzicht -  verwijst naar het Wilrijkse verleden van diverse brouwerijen op en rond de Bist vanaf de vijftiende eeuw. Om deze historiek nog meer in de verf te zetten, gaat de lancering van Residentie Brouwerzicht gepaard met een speciaal voor de gelegenheid gebotteld bier genaamd 'BIST25'. mertens-architecten tekende het project.

be-MINE: Gezellig winkelen in een historisch-industrieel kader

19-01-2017 Van een verloederd mijngebied tot een modern woon-, werk- en winkel- en ontspanningsgeheel met een historisch-industrieel karakter: de be-MINE-site in Beringen heeft de voorbije jaren een opmerkelijke transformatie ondergaan. Een van de nieuwe trekpleisters is het knappe retailpark, dat sinds de zomer van vorig jaar plaats biedt aan twaalf winkels. De fraaie omgeving, de unieke houten luifelconstructie, het grootste groendak van het land: be-MINE Boulevard biedt op meerdere vlakken enkele interessante primeurs. Het nieuwe retailpark werd onlangs dan ook meteen bekroond met een prestigieuze Shopping Award.

31 resultaten gevonden