Doorzoek volledige site
Dossier

Scholenbouw

HZ University of Applied Sciences van CONIX RDBM Architects uitgeroepen tot mooiste gebouw van Zeeland

26-06-2019 Het nieuwe gebouw van HZ University of Applied Sciences aan Het Groene Woud in Middelburg is de winnaar in de strijd om de titel ‘het mooiste gebouw van Zeeland’.  De bekendmaking van 'het mooiste gebouw van Zeeland’ maakte vrijdag 21 juni deel uit van de Zeeuwse Dag van de Architectuur. Het pand werd in 1973 opgeleverd als kantoor van de Provincie Zeeland. CONIX RDBM Architects transformeerde het tot een hogeschool, waar ruim zeshonderd studenten van de HZ terecht kunnen. 

Vernieuwende school in Leuven vraagt om innovatief ontwerp (Tom Cortoos)

05-06-2019 Aan de Vaartkom in Leuven is zopas de eerste steen gelegd van de vernieuwende secundaire school STROOM, naar een ontwerp van Tom Cortoos Architecten. De nieuwbouw zal onderdak bieden aan de twaalf  klassen van deze eerstegraadsschool. Het innovatieve onderwijsproject met veel aandacht voor flexuren, projectweken en workshops vormt de basis voor de planopbouw. Naast de klassieke klassen wordt er op iedere verdieping een heus ‘leerlandschap’ gecreëerd dat de nodige ruimte biedt voor interactie, zelfstudie en groepswerk. Op het gelijkvloers bevindt zich de polyvalente ruimte in direct contact met de buitenruimte.

evr-architecten transformeert De Zonnepoort tot polyvalente passiefschool

28-05-2019 In Gent transformeerde evr-architecten De Zonnepoort, een basisschool voor het buitengewoon onderwijs. De ontwerpers bouwden een nieuw volume op de site en maakten de verbinding met het oorspronkelijke hoofdgebouw. De gefragmenteerde schoolsite is vandaag terug een leesbaar geheel, geïntegreerd in zijn omgeving. Leuke troef is de buitenklas met serre en moestuin op het groendak. De school is gebouwd volgens de passiefhuisstandaard.

Bouwvergunning aangevraagd voor state-of-the-art Learning & Innovation Center

09-04-2019 Tussen de campussen VUB en ULB in Elsene zal over een paar jaar een nieuw gebouw verrijzen. Het Learning & Innovation Center combineert hoogtechnologische apparatuur met strategische indeling van de diverse lokalen om de kennisuitwisseling te ondersteunen. Maandag 8 april werd de aanvraag voor de stedenbouwkundige vergunning ingediend. Beliris, de federale bouwexpert voor Brussel, treedt op als bouwheer van het project. De studies werden uitgevoerd door de tijdelijke vereniging evr-architecten, A229, NEY+partners en Arcadis. Eens de bouwvergunning verkregen is, zullen de werken van start gaan. Deze zouden zo’n 2 jaar duren.

Nieuwbouw versterkt leesbaarheid Leuvense basisschool Grasmus

14-03-2019 A33 won het wedstrijdontwerp voor de uitbreiding van de kleuter- en basisschool Grasmus in Leuven. De nieuwbouwvleugel werd uitgewerkt als een tweeledig volume bestaande uit een ontdubbelde sokkel met een leraarskamer en sanitair op het gelijkvloers en daarboven een eenvoudig balkvolume met vier lagere schoolklassen. De centrale overdekte buitenruimte die hierdoor ontstaat, fungeert als hart van de school die de link legt tussen beide speelplaatsen via een brede trappenpartij.

301 resultaten gevonden