Doorzoek volledige site
Dossier

Scholenbouw

Nieuw onderwijs- en onderzoeksgebouw KU Leuven van LOW en Wiegerinck in  gebruik genomen

Nieuw onderwijs- en onderzoeksgebouw KU Leuven van LOW en Wiegerinck in gebruik genomen

08-10-2021 KU Leuven heeft het eerste deel van Onderwijs & Navorsing 5 in gebruik genomen. O&N5 is een nieuw onderwijs- en onderzoeksgebouw voor de faculteit Biomedische Wetenschappen op de Campus Gasthuisberg in Leuven, gebouwd door Houben. Belangrijk uitgangspunt was een efficiënt gebouw te realiseren met zoveel mogelijk laboratoria en uitwerkruimtes gecombineerd met ruimte voor ontmoeting en onderwijs. Het door Wiegerinck, LOW i.s.m. Royal HaskoningDHV ontworpen complex bestaat uit de gebouwdelen O&N5a en O&N5b en vormt samen met het in aanbouw zijnde O&N6 een ensemble. O&N5a is in januari in gebruik genomen, O&N5b wordt momenteel ingericht en in april is gestart met de bouw van O&N6.

BOB361 architects ontwerpt nieuwe school en passiefwoningen in hartje Brussel

BOB361 architects ontwerpt nieuwe school en passiefwoningen in hartje Brussel

01-10-2021 In de Zennestraat in Brussel is zopas de bouw gestart van een nieuwe Nederlandstalige kleuter- en lagere school voor 240 leerlingen. Het ontwerp van BOB361 architects zet voluit in op beleving en op duurzaamheid, door onder meer de contour van de site te bekleden met kokospanelen waarop inheemse planten kunnen groeien. Naast de school komen 15 passiefwoningen in beheer van de Grondregie van de stad Brussel.

Werken gestart aan Campus Mutsaard van LOW architecten

Werken gestart aan Campus Mutsaard van LOW architecten

27-09-2021 In Laken is MBG onlangs gestart met de bouw van Campus Mutsaard. Dit nieuwe Nederlandstalige scholencomplex ontworpen door LOW architecten i.s.m. VK Engineering en Bureau B+B, zal een basisschool, middelbare school, twee sportzalen en een kinderdagverblijf huisvesten. De ontwerpers zetten sterk in op architecturale ingrepen die de kwaliteit van het lesgeven en het schoolgebeuren verhogen. Zo is er veel aandacht besteed aan de buitenruimte die veel meer is dan een gewone speelplaats. Het project won in 2018 de ‘Be.Exemplary’-prijs. 

POOT architectuur bezorgt Antwerpse schoolvleugel karaktervolle renovatie

POOT architectuur bezorgt Antwerpse schoolvleugel karaktervolle renovatie

12-08-2021 Een bestaand Antwerps schoolgebouw uit de 20ste eeuw wordt sinds 2018 onderworpen aan een grondige totaalrenovatie. In opdracht van AG Vespa transformeert POOT architectuur de middelbare schoolvleugel van het gebouw in de Kasteelstraat tot stedelijk lyceum dat plaats biedt aan 240 leerlingen. In haar ontwerp behield het architectenbureau zoveel mogelijk karaktervolle elementen van het originele bouwwerk zonder afbreuk te doen aan functionaliteit. Het project is momenteel in aanbesteding dus de start van de werken is voor binnenkort.

Landmark voor Limburgse hogeschoolcampus (Stéphane Beel Architects i.s.m. Bureau Bouwtechniek)

Landmark voor Limburgse hogeschoolcampus (Stéphane Beel Architects i.s.m. Bureau Bouwtechniek)

01-07-2021 De UCLL-campus in Diepenbeek ziet er sinds dit academiejaar helemaal anders uit. De hogeschool investeerde immers in de realisatie van een nieuw inkomgebouw met een gemeenschappelijk onthaal, drie aula’s, verschillende leslokalen, ontmoetings- en werkplekken en een moderne mediatheek met leercentrum. Het langgerekte complex is ontworpen door Stéphane Beel Architects (in samenwerking met Bureau Bouwtechniek), springt meteen in het oog dankzij de aanwezigheid van twee markante torenvolumes en vormt op die manier het nieuwe ‘gezicht’ van de onderwijssite.

Oud mijngebouw omgetoverd tot kleuter- en basisschool door a2o-architecten

Oud mijngebouw omgetoverd tot kleuter- en basisschool door a2o-architecten

30-06-2021 Met 100.000 m² bestaand gebouwenpatrimonium is be-MINE in Beringen de grootste industriële erfgoedsite van Vlaanderen. De voorbije jaren verrezen er winkels, kantoren, woningen, een woonzorgcentrum, musea en diverse sport- en ontspanningsfaciliteiten, maar sinds kort is er ook sprake van onderwijsinfrastructuur. Het vroegere vestiairegebouw werd met veel respect voor het verleden gerenoveerd op basis van een ontwerp van a2o-architecten en huisvest voortaan een kleuter- en een basisschool.

364 resultaten gevonden