Doorzoek volledige site
Dossier

Scholenbouw

Nieuwe GO!-basisschool en crèche in Molenbeek volgens D&B-procedure

23-03-2020 In de Ulensstraat in Sint-Jans-Molenbeek verrijst op de plaats van Freinet-basisschool De Telescoop tegen schooljaar 2022-2023 een nieuwe GO!-basisschool annex -kinderdagverblijf. Het GO! schreef voor het project een Design & Build-wedstrijd uit en besloot uiteindelijk in zee te gaan met Bouwbedrijf Dethier, dat samen met A33 architecten, ZAmpone architectuur en iVec Architectuur & Energie en verschillende studiebureaus een ontwerp indiende. Dethier is voorstander van de D&B-formule omdat die volgens het bouwbedrijf “tot meerwaarde leidt voor alle betrokken partijen”.

Compact ontwerp (OSK-AR) voor uitbreiding school heeft opvallend gevolg voor sportzaal

19-02-2020 Gemeentelijke basisschool Den Top in Sint-Pieters-Leeuw werd recent uitgebreid naar een ontwerp van OSK-AR architecten uit Dilbeek. De wens tot een compact volume noopte de architecten tot enige creativiteit bij het vormgeven van de nieuwe sportzaal. Die werd in de grond geduwd, waardoor ook voor het betrokken studiebureau, ABETEC architecten en ingenieurs, een belangrijke rol was weggelegd. Het ontwerp kenmerkt zich voorts door zijn aanpasbaarheid.

be.exemplary: een recordjaar met 16 laureaten

16-01-2020 Via be.exemplary beloont Brussel elk jaar innovatieve bouw- en renovatieprojecten die positief bijdragen aan het leven in de hoofdstad op volgende vlakken: het bevorderen van een kwaliteitsvolle architectuur en stedenbouw, het stimuleren van de sociale draagkracht, het aangaan van uitdagingen rond het leefmilieu en het toepassen van principes van de kringloopeconomie. Dit jaar vielen zestien projecten in de prijzen, zeven meer dan vorig jaar.

Talentenhuis Turnhout (Archiles architecten): fris internaat biedt jongeren warme thuis

19-12-2019 Een warm, persoonlijk en eigentijds tegengewicht bieden voor de kille, besloten internaten van weleer: dat was het doel toen de bouw van het Talentenhuis in Turnhout van start ging. Missie geslaagd, want het elegante volume van Archiles architecten, gebouwd door Bouwbedrijf Vandersmissen, stelt de jonge bewoners in staat om hun eigen leefwereld te creëren. Of hoe een doordachte ruimtelijke indeling aan de basis ligt van een harmonieus samenlevingsmodel.

OSK-AR realiseert in voormalige kerk allereerste tienerschool van België

03-12-2019 In een voormalig kerkgebouw in de Anderlechtse wijk Scheut realiseerde OSK-AR architecten de allereerste tienerschool van België, Porta 1070. Met ook een nieuwbouwgedeelte is het ontwerp even uniek als de vernieuwende onderwijsfilosofie van de school. Die brengt leerlingen van de derde graad lager onderwijs en de eerste graad secundair samen. Topco nam de stabiliteits- en EPB-studie voor zijn rekening, AA&O tekende de technieken uit. Jan De Nul voerde de werken uit.

315 resultaten gevonden