Doorzoek volledige site
09 november 2017 | FILIP VAN DER ELST

Juf ontwerpt mee nieuwe schoolspeelplaats

Illustratie | © Stradus Infra
Illustratie | © Stradus Infra

De Brugse school SLHD heeft sinds de start van het nieuwe schooljaar een volledig vernieuwde speelplaats. Het ontwerp is van de hand van Architecten Bovijn & Watelle. Eén van de juffrouwen van de school deed ook haar duit in het zakje: juf Stephanie ontwierp een podium met tot leven komende letters en cijfers, waarbij de tegels van Stradus Infra van pas kwamen.

De nieuwe speelplaats van SLHD moest de kinderen aanzetten tot spelen en bewegen. De architecten gingen daarom samen met juffrouw Stephanie Cool op zoek naar spelprikkels die geen extra ruimte innemen.

Ze kwamen uit bij twee verhoogde zones, die opgefleurd zijn met kleurrijke cijfers en letters. Die zijn ontworpen door juf Stephanie.

Daarvoor werd gebruik gemaakt van ‘designtegels’ van Stradus Infra: vrijwel elk ontwerp kan, dankzij een innovatief productieproces, op de tegels geplaatst worden.

“Toen ik samen zat met een vertegenwoordigster van Stradus Infra besprak ik de ideeën van de spelprikkels op de tegels, waarop zij de mogelijkheden van de designtegels toelichtte. Ik was onmiddellijk verkocht”, zegt Sophie Watelle van Bovijn & Watelle.

 

 

Voor elke leeftijdsgroep

De 530 tegels in formaat 60x60 cm zijn er niet alleen voor het spelplezier, ze stimuleren de kinderen ook: “De kleuters kunnen werken rond kleur en vorm. De beginnende lezers kunnen in spelvorm de letters en cijfers oefenen. En voor de grotere kinderen werden coördinaten in de ontwerpen verwerkt. Deze laatsten waren bovendien een handig en toch wel noodzakelijk hulpmiddel voor de aannemer bij de plaatsing”, aldus Watelle.

Daarnaast valt de speelplaats ook op door het eiland met veel speelgroen. De kindjes kunnen ook ravotten in een sportveld en de zandbak.

De nieuwe speelplaats gaat niet onopgemerkt voorbij: het project is genomineerd voor de FEBE Elements Awards, in de categorie ‘precast in landscape’.

GERELATEERDE DOSSIERS