Doorzoek volledige site
Dossier

Software

C3A geeft webinar gewijd aan SketchUp PRO met Layout 2D en Enscape 3D

C3A geeft webinar gewijd aan SketchUp PRO met Layout 2D en Enscape 3D

13-08-2020 In januari 2020 heeft Trimble de nieuwste versie 2020 van SketchUp PRO gereleased. Daarom organiseerde C3A in februari enkele vervolmakings-workshops exclusief voor de C3A-SketchUp PRO-gebruikers. Gecombineerd met de SketchUp PRO Classic Sunset conversie-promotie (momenteel nog mogelijk tot 24 september 2020) herhaalt C3A deze update-workshop nog eens als een online webinar op 19 augustus 2020 van 14 tot 17 uur. Op deze sessie wil C3A  uiteraard het nieuws met de recentste SketchUp PRO release 2020 toelichten, maar ook enkele heel praktische presentatie-mogelijkheden van SketchUp-projecten uitdiepen: 2D via de nieuwe Layout  en 3D t.e.m. VR via Enscape.

Mosa breidt haar digitale aanbod uit met de 3D-tegelviewer

Mosa breidt haar digitale aanbod uit met de 3D-tegelviewer

17-10-2019 Wanneer architecten en ontwerpers op zoek zijn naar de juiste tegels voor hun projecten, doen ze vaak online onderzoek om de benodigde monsters te kiezen. Foto's bieden een eerste indruk, maar je ziet in principe alleen een kleur. Ze laten niets zien van het patroon of reliëf van de tegel. Mosa tilt foto's nu naar een hoger niveau en introduceert een nieuwe kijk op tegels. De tegelfabrikant helpt architecten en ontwerpers om de juiste tegel nog sneller te vinden – met de 3D-tegelviewer.

Ga naar Bits&Bytes van NAV en ontvang een gratis exemplaar van ‘Eren & Citeren’ dankzij KUBUS

Ga naar Bits&Bytes van NAV en ontvang een gratis exemplaar van ‘Eren & Citeren’ dankzij KUBUS

14-05-2019 Welke tools, apps en software zijn voor uw kantoor van nut? En is uw IT-infrastructuur voldoende uitgerust? Op de praktijkmarkt Bits&Bytes van NAV kan u de meest innovatieve en praktische digitale tools voor dagelijks gebruik op het architectenkantoor en de werf ontdekken. Standhouder KUBUS biedt bezoekers van zijn stand een gratis exemplaar van Eren&Citeren aan, zolang de voorraad strekt.

Belgische Revit Standards: “We vinden het wiel telkens opnieuw uit op ons eigen eilandje”

Belgische Revit Standards: “We vinden het wiel telkens opnieuw uit op ons eigen eilandje”

29-04-2019 Wie BIM zegt, zegt efficiëntie, stroomlijn en structuur. In theorie dan toch, want de praktijk in het Belgische bouwlandschap toont anders. Gestandaardiseerd samenwerken met Open Standaarden is daarom belangrijker dan ooit. Een bekend voorbeeld is IFC. Maar ook softwarespecifieke toepassingen zoals de Revit Standards voor Autodesk Revit moeten het uitwisselbaar maken van modellen optimaliseren. Jan Van Sichem, CEO van Bimplan en medebestuurder van de Revit Standards Foundation, zet zich in voor een Belgisch equivalent.

Caleffi trekt kaart van innovatie op ISH-beurs

Caleffi trekt kaart van innovatie op ISH-beurs

11-04-2019 De ISH-beurs in Frankfurt is de tweejaarlijkse hoogmis voor de HVAC-sector. Ook Caleffi kon in de Messe Frankfurt niet ontbreken. De firma trok de kaart van innovatie en stelde de laatste nieuwigheden voor in zijn vijf productfamilies: verwarming, regelsystemen, watertechnologie, warmtesystemen en hernieuwbare energie. Voor de Belgische bezoekers lag het accent op de nieuwste terugstroombeveiligers en afleversets, de vuilafscheider Dirtmag Clean én op digitalisering met de BIM-objecten van Caleffi en de software Caleffi Hydronic Design.

Wat is goede hardware voor grafische software?

Wat is goede hardware voor grafische software?

25-10-2018 Volledig afgewerkte totaalsystemen inclusief de hardware zorgen voor de meest efficiënte totaaloplossing. C3A krijgt regelmatig de vraag naar de "minimum vereisten" van de PC voor het draaien van de (vooral grafische) software. Software-updates vergen meestal wat meer van de computer, maar de steeds vernieuwende apparatuur en steeds efficiënter werkende software zorgt toch voor telkens betere totaaloplossingen. De goede keuze hangt ook sterk samen met de specifieke meest gebruikte software-applicatie: niet alleen Microsoft Office, maar ook de grafische toepassingen zoals AutoCAD, Revit en/of 3ds MAX .

141 resultaten gevonden