Doorzoek volledige site
04 mei 2011 | REDACTIEBUREAU PALINDROOM

Xatrax en Architectura.be ontwikkelen databank voor EPB-gegevens en bestekteksten

Als ontwerper, ingenieur of EPB-verslaggever hebt u wellicht al veel nuttige tijd verloren met het opzoeken van de juiste EPB-waarden. Xatrax en Architectura.be hebben besloten daar wat aan te doen en hebben een databank ontwikkeld waarin u snel een hele resem EPB-data én bestekteksten zal kunnen opzoeken. Op Architect@work wordt alvast een tip van de sluier gelicht van deze handige tool die in september volledig klaar zal zijn.
Als ontwerper, ingenieur of EPB-verslaggever hebt u wellicht al veel nuttige tijd verloren met het opzoeken van de juiste EPB-waarden. Xatrax en Architectura.be hebben besloten daar wat aan te doen en hebben een databank ontwikkeld waarin u snel een hele resem EPB-data én bestekteksten zal kunnen opzoeken. Op Architect@work wordt alvast een tip van de sluier gelicht van deze handige tool die in september volledig klaar zal zijn.(foto: Xella)
 
Zowel Xatrax (ontwikkelaar van ArchX, software voor kantoor- en projectbeheer) als Architectura.be staan dagelijks in contact met architecten, ingenieurs en EPB-verslaggevers en weten dus wat er leeft in de sector. Een veel gehoorde klacht voor het opmaken van een EPB-verslag is dat het allesbehalve evident is om per product de waarden terug te vinden die men nodig heeft om in te geven in de EPB-software. Via Google en de websites van fabrikanten vindt men meestel uiteindelijk wel de nodige gegevens, maar het ontbreekt duidelijk aan een gestructureerde en merkoverschrijdende databank. Die hiaat gaan Xatrax en Architectura.be weldra opvullen. Ze hebben hiervoor de hulp ingeroepen van het studiebureau GHW uit Bree.

Fabrikanten en leveranciers kunnen gratis een login en paswoord opvragen waarmee ze gegevens en epb-data van hun verschillende producten op gebruiksvriendelijke wijze kunnen opladen. Deze gegevens worden opgeslagen in een databank die iedereen gratis online kan consulteren. Via productcategorie of merknaam kan u snel de data terugvinden die u nodig heeft. Bij sommige producten zal u ook een stavingsdocument kunnen downloaden met bijkomende technische informatie.
 
 
Ook bestekteksten
 
Behalve EPB-gegevens zal u op deze site ook bestekteksten kunnen downloaden. Ook het opzoeken van bestekteksten vormt een tijdrovende bezigheid voor architecten en ook daar zal de databank een oplossing voor bieden. Bedrijven kunnen met dezelfde tool zowel epb-gegevens als bestekteksten ingeven.

 
Architect@work / timing
 
Omdat het systeem nog in volle ontwikkeling is, vinden Xatrax en Architectura.be – beide standhouders op Architect@work - het nog iets te vroeg om er al echt mee uit te pakken op de beurs. Wie geïnteresseerd is, kan echter al een tipje van de sluier zien op Architect@work. Wordt vervolgd!

GERELATEERDE DOSSIERS