Doorzoek volledige site
15 september 2011 | FREDERICK DAENEN

Grontmij verwerft Mobile Mapping technologie van GeoInvent

Grontmij heeft in juli 2011 de Mobile Mapping activiteiten van GeoInvent overgenomen. GeoInvent is een spin-off van de Universiteit Gent (UGent) die nauwkeurige en gedetailleerde kaartinformatie levert.
Grontmij heeft in juli 2011 de Mobile Mapping activiteiten van GeoInvent overgenomen. GeoInvent is een spin-off van de Universiteit Gent (UGent) die nauwkeurige en gedetailleerde kaartinformatie levert. Met deze overname wil Grontmij in België op mobiele wijze gedetailleerde geogerefereerde informatie kunnen registreren en verwerken, met als doel op innovatieve wijze asset management voor lijninfrastructuren te faciliteren. 


Mobile Mapping is software die voor gedetailleerde kaartinformatie zorgt. Dit gebeurt via de inzet van digitale camera’s en laserscans waarmee objecten als verkeersborden, wegmarkeringen, gevels van gebouwen, en infrastructuctuur in kaart gebracht worden met een nauwkeurigheid van enkele centimeters. Dit system zou zo heel wat duren en intensieve metingen in het veld onnodig maken. De technologie is ook systeemonafhankelijk: van planafdruk tot visualisatie in de eigen SAMVision toepassing tot integratie in het datamodel, de software of GIS van de klant.  
  
De Mobile Mapping toepassingen passen in de ambitie van Grontmij om in verschillende landen activiteiten op te zetten voor de business line Monitoring & Testing. In België gaat de business line Monitoring & Testing vanaf 2012 van start. Die landelijke activiteit wordt aangestuurd door André Peeters, als Country Business Line Leader Monitoring & Testing. Het Mobile Mapping Team in Louvain-la-Neuve en de betrokken ontwikkelaars die nauw samenwerken met de UGent worden deel van de divisie Geodata, die Alain Bulen landelijk aanstuurt. Ludo Loubele zal als technologiecoördinator leiding geven aan deze innovatieve technieken.

GERELATEERDE DOSSIERS

GERELATEERDE ARTIKELS