Doorzoek volledige site
26 februari 2014 | KARI FEYS

InDomo als eerste Belgische (ver)bouw app van goudengids.be op Batibouw

Voorstelling van de InDomo app. Illustratie | InDomo infofiche
Een (ver)bouwer laat zich op InDomo inspireren door een mooi huis, een prachtige vloer of tuin en verzamelt deze beelden in ideeënboeken.
Voorbeeldfoto van de app.

Ongeveer 30% van alle Belgische huishoudens bezit een tablet bovenop laptops en smartphones. Sinds de doorbraak van deze toestellen is het consumentengedrag ingrijpend veranderd en daarom is het voor ondernemingen belangrijk om online en mobiel aanwezig te zijn en op te vallen om nieuwe klanten aan te trekken. goudengids.be lanceert daarom InDomo, de allereerste Belgische app voor bouwen, verbouwen en decoreren. InDomo is een gratis mobiel platform waarop bouw- en interieurprofessionals hun portfolio openstellen voor potentiële klanten.

De app

InDomo is de allereerste Belgische app voor de bouw-, verbouw- en interieursector met (ver)bouwprojecten van Belgische vakmensen voor Belgische (ver)bouwers. De app is goudengids.be’s digitale marketing- en communicatieoplossing  voor kmo’s en zelfstandigen. InDomo is een mobiel inspiratieplatform dat Belgische consumenten met (ver)bouwplannen of interieurkriebels in contact brengt met professionals die hun droomproject kunnen realiseren.

Een (ver)bouwer laat zich op InDomo inspireren door een mooi huis, een prachtige vloer of tuin en verzamelt deze beelden in ideeënboeken. Zo kan de consument vakmensen zoeken die deze beelden kunnen vertalen naar zijn eigen project. Door op de foto door te klikken naar de vakman die het beeld heeft gepost, kan hij zo contact met hem opnemen.

 

Het doel

Het doel van de app is niet alleen klantgericht, maar ook een manier voor vakmensen om mee te gaan met de technologie. Professionals hebben het vaak te druk om zich naast hun job ook nog met marketing bezig te houden. "Wegblijven van mobiele en online platformen is echter geen optie," zegt zelfstandige architect Christophe Baetens. “Dankzij InDomo kunnen architecten en vaklui focussen op hun kerntaak – de app verzorgt de promotie van hun portfolio,” vertelt Wim Vermeulen, Director of Customer & Product Management bij goudengids.be.

InDomo geeft professionals de kans om hun projecten aan te maken en te beheren. Daarbovenop  toont de app onder andere welke foto’s het meest bekeken worden en welke het meest in ideeënboeken opgeslagen worden. (Ver)bouwers kunnen dan weer via de InDomo rechtstreeks om meer informatie vragen bij de professional. Geïnteresseerden kunnen ook een gedrukte brochure aanvragen. InDomo wil het platform bij uitstek worden waar Belgische (ver)bouwers inspiratie vinden, delen en aanraden. Daarbij streeft de app naar kwalitatieve doorverwijzingen met reële kansen op samenwerking.

 

Batibouw

Op Batibouw 2014 geven vakspecialisten Michèle van Sebroeck en Filip Deslee dagelijks bezoekers advies bij hun eigen (ver)bouwprojecten aan de hand van de projecten in de InDomo app.

GERELATEERDE DOSSIERS