Doorzoek volledige site
21 april 2010

Tour de Capital: roadshow met infosessies rond software voor architecten

Apple, ArchiCAD en ArchX slaan de handen in elkaar voor Tour de Capital 2010, een gezamenlijke roadshow waarbij ze in elke Vlaamse hoofdstad een gratis infosessie organiseren voor architecten waarin de nieuwste softwaretoepassingen aan bod komen.

Apple, ArchiCAD en ArchX slaan de handen in elkaar voor Tour de Capital 2010, een gezamenlijke roadshow waarbij ze in elke Vlaamse hoofdstad een gratis infosessie organiseren voor architecten waarin de nieuwste softwaretoepassingen aan bod komen.

BIM, wat heb ik er aan als architect?

Dat BIM en belangrijke meerwaarde biedt voor de architect, daar is iedereen het wel over eens, maar 
wát is nu precies de toegevoegde waarde van BIM voor het architectenbureau? Die vraagt vormt het thema voor het BIM-seminarie van ArchiCAD. Aan de hand van diverse demonstraties en op basis van praktijkvoorbeelden leert u de voordelen van BIM kennen, van de voorontwerpfase tot en met de uitvoering.
      
De volgende onderwerpen worden behandeld:
- Snellere controle over uw ontwerpbeslissingen door de inzet van ArchiCAD BIM
- Berekening van de energieprestatie van uw ontwerp
- Meetstaten uit het gebouwmodel
- Evaluatie van uw ontwerp met de opdrachtgever
- Samenwerking met de constructeur en installateur
- Bestek- en werktekeningen uit het BIM model

ArchiCAD werkt op Windows en Mac.

    


 
Xatrax demonstreert ArchX en ArteX

Met ArchX beheert u niet alleen al uw administratieve en financiële taken binnen het architectenkantoor, maar ook alle communicatie (zoals e-mails) kan u ermee in goede banen leiden.
ArchX is ontwikkeld in samenwerking met architecten en beroepsorganisaties. De open structuur waarmee ArchX is opgezet, de maximale integratie met MS Office en Open Office, maakt het mogelijk om de informatiestroom van heel uw bureau nauwgezet te beheren. Van opmeting tot raming met uitgebreide meetstaat en lastenboek biedt ArteX een eindresultaat in een .DOC of .XLS bestand. Ook prijsvergelijkingen van de inschrijvers met ingebouwde intelligente controle m.b.t. overheidsopdrachten is één van de beschikbare modules. Een prijzenbank die rechtstreeks gevoed wordt vanuit de ingediende aannemersprijzen, biedt u belangrijke informatie bij uw ramingen.
   
    
Apple presenteert iMac, MacBook en Mac Pro

Apple presenteert tijdens het seminarie zijn nieuwste Mac-toepassingen. Onder meer de Mac OS X,  ontworpen met het oog op een optimale veiligheid, zodat het systeem niet voortdurend wordt getroffen door pc-virussen en malware. Ook wordt u niet constant lastiggevallen door beveiligingsmeldingen.
 
 
Seminars in alle hoofdsteden

De roadshow doet alle Vlaamse en Nederlandse hoofdsteden aan. Antwerpen was het eerst aan d de beurt op 20 april. In mei en juni staan de andere Vlaamse hoofdsteden op het programma.
De sessies starten om 13.30 en sluiten af om 17.00. De infosessies zijn gratis.


Dinsdag 4 mei :  Brugge 
Dinsdag 25 mei:  Gent
Donderdag 3 juni: Hasselt 
Donderdag 10 juni: Brussel

Meer info: www.kubusinfo.be   of www.archx.eu  

GERELATEERDE DOSSIERS

GERELATEERDE ARTIKELS