Doorzoek volledige site
13 mei 2010 | REDACTIEBUREAU PALINDROOM

Gratis seminarie rond architectensoftware in Gent op 25 mei

Op dinsdag 25 mei organiseren Focus IT, Simatek, XatraX en Apple in Gent een gratis seminarie over ArchiCAD BIM Software, ArchX / ArteX en Apple. Aansluitend bieden de organisatoren nog een rondvaart aan doorheen het middeleeuwse centrum van Gent.

Op dinsdag 25 mei organiseren Focus IT, Simatek, XatraX en Apple in Gent een gratis seminarie over ArchiCAD BIM Software, ArchX / ArteX en Apple. Aansluitend bieden de organisatoren nog een rondvaart aan doorheen het middeleeuwse centrum van Gent.


Xatrax demonstreert ArchX en ArteX

Met ArchX kan u uw administratieve en financiële taken binnen het architectenkantoor beheren, maar ook alle communicatie (zoals E-mails) in goede banen leiden.
De open structuur waarmee ArchX is opgezet en de maximale integratie met MS Office en Open Office maken het mogelijk om de informatiestroom van heel uw bureau nauwgezet te beheren.
ArchX is ontwikkeld in samenwerking met architecten en beroepsorganisaties.

ArteX zorgt in een database-omgeving voor een gestructureerde en overzichtelijke aanpak van meetstaat en lastenboek tot vorderingsstaat.

BIM biedt een aanzienlijke meerwaarde voor de architect

Maar wát is nu precies de toegevoegde waarde van BIM voor het architectenbureau? Tijdens het seminarie wordt dit haarfijn uitgelegd. Aan de hand van diverse demonstraties en op basis van praktijkvoorbeelden leert u de voordelen van BIM kennen, van de VO-fase tot en met de uitvoering.

Apple presenteert iMac, MacBook en Mac Pro

Zeer geavanceerd en toch eenvoudig te gebruiken, dat is de Mac in een notendop. Mac OS X is ontworpen met het oog op een optimale veiligheid, zodat het systeem niet voortdurend wordt getroffen door pc-virussen en malware. Ook wordt u niet constant lastiggevallen door beveiligingsmeldingen. Dankzij de allernieuwste Intel-processors en supergeavanceerde snufjes doet uw Mac alles wat alleen een Mac kan. En allemaal even snel.

De locatie: Het Rabot

Het Rabot (1489-1491) is bijna het enige bouwwerk dat overgebleven is van de 14 kilometer lange stadsomwalling. Het is een keersluis waardoor een gebied van 15 km2 onder water kan worden gezet om alzo vijanden op afstand te houden. Het gebouw onderging een grondige restauratie en wordt vandaag gebruikt voor meetings, feesten en recepties. Een uitgelezen plek dus om u te ontvangen.
Historische rondvaart

Het Rabot is gelegen aan de Lieve en sluit aan op de binnenwateren van Gent. Na de presentaties nemen wij u graag mee voor een rondvaart doorheen het middeleeuwse centrum. Deze gegidste boottocht zal doorspekt worden met kleurrijke en pittige anekdotes over het leven in Gent doorheen de tijden. Het ''bootperspectief'' biedt u een uniek zicht op een groot aantal interessante bouwwerken, zowel hedendaagse als historische architectuur.

Voor het volledige programma en om in te schrijven, klik hier.


 

GERELATEERDE DOSSIERS

GERELATEERDE ARTIKELS