Doorzoek volledige site
Dossier

Sportinfrastructuur

UAU collectiv ontwerpt Ideale voedingsbodem voor topsporttalent in Hasselt

UAU collectiv ontwerpt Ideale voedingsbodem voor topsporttalent in Hasselt

24-03-2021 België heeft als topsportland nog heel wat watertjes te doorzwemmen, maar met de bouw van de gloednieuwe GO! Next-sportschool in Hasselt is de lat toch weer een tikkeltje hoger gelegd. In deze ‘pure sportschool’ worden uitsluitend richtingen uit het studiegebied sport aangeboden en kunnen leerlingen tal van keuzesporten beoefenen. De infrastructuur is navenant: een state of the art onderwijsgebouw, een sportcomplex met een grote sporthal, een polyvalente ruimte en vier kleinere sportzalen, een gecertificeerd voetbalveld, een sprintpiste … En ook aan architecturale allure is geen gebrek, met dank aan het ontwerp van UAU collectiv.

POLO Architects ontwerpt 'Center of Excellence' voor het Belgische hockey

POLO Architects ontwerpt 'Center of Excellence' voor het Belgische hockey

16-02-2021 Met de bouw van een topsportcentrum op het Wilrijkse plein krijgen de Red Lions en Red Panthers waar ze recht op hebben; een ‘high performance’ trainingscentrum maar bovenal een thuis. POLO Architects en de Vlaamse hockeyliga (VHL) realiseren het ‘Center of Excellence’ met de steun van de stad Antwerpen en het Vlaams Gewest. MACOBO-STABO was het studiebureau stabiliteit, technieken, EPB en akoestiek in dit project.

Maat-ontwerpers + FELT architecture & design ontwerpen ambitieus masterplan voor sportcampus Neptunus in Gent

Maat-ontwerpers + FELT architecture & design ontwerpen ambitieus masterplan voor sportcampus Neptunus in Gent

17-11-2020 Maat-ontwerpers en FELT architecture & design hebben samen een ambitieus masterplan ontwikkeld voor de Neptunus-site in het Gentse Wondelgem. Het bestaande openluchtzwembad ruimt plaats voor een nieuw overdekt zwembad dat zal worden ingezet als stadsgebouw met kansen voor het verweven van functies en een gedeeld gebruik. De plek moet op die manier uitgroeien tot een waardevolle publieke verblijfsplek in de groeistad. Het masterplan kwam tot stand via cocreatie. Gebruikers en buurtorganisaties werden nauw betrokken.  

Sanitair comfort in sportinfrastructuur: aandachtspunten en oplossingen

Sanitair comfort in sportinfrastructuur: aandachtspunten en oplossingen

17-11-2020 De evolutie in sanitair comfort zit in een stroomversnelling. Ook in de sportwereld is aandacht voor sanitair comfort geen overbodige luxe, want kleedkamers en douches zijn er immers niet weg te denken. De douches vragen vaak een groot debiet gedurende een korte periode. Daarnaast zijn ook wellnessaccomodaties in sportcentra in opmars. Een zegen voor de sporters, maar ook een potentiële bedreiging voor de drinkwaterkwaliteit. Volgens Viega is het tijd om de installatietechniek aan die evolutie aan te passen. “We moeten daarom nog meer samenwerken met installateurs, architecten, studiebureaus én bouwheren”. Viega heeft de competentie en de systemen ontwikkeld om hen daarin te ondersteunen.

TECHNISCHE INFO. Een aangepaste verlichting kiezen voor sportinstallaties

TECHNISCHE INFO. Een aangepaste verlichting kiezen voor sportinstallaties

17-11-2020 De doelstelling van verlichting voor sportinfrastructuur is om zowel voor sporters en scheidrechters op het veld als voor toeschouwers gepaste visuele omstandigheden te creëren. Een gunstige visuele omgeving is essentieel niet alleen voor het aangenaam uitoefenen van sportactiviteiten, maar ook vooral voor de veiligheid. Een nieuwe revisie van de referentienorm EN 12193 werd op Belgisch niveau in januari 2019 gepubliceerd en de vertaling in het Nederlands van deze norm is nu ook beschikbaar. Dit WTCB-artikel werd opgesteld in het kader van de Normen-Antenne Verlichting, die tot doel heeft om de volledige Belgische bouwsector - en de kmo’s in het bijzonder – te informeren over de verschillende bestaande of in voorbereiding zijnde nationale en Europese product-, reken- of proefnormen binnen een specifiek domein.

118 resultaten gevonden