Doorzoek volledige site
Dossier

Sportinfrastructuur

BULK architecten ontwerpt polyvalent centrum voor Lochristi

14-03-2019 De bloemengemeente Lochristi heeft grote behoefte aan nieuwe accommodaties voor haar bloeiende sport- en verenigingsleven. In een vlak, suburbaan landschap van serres, hallen en verkavelingen ontwerpt BULK architecten een multifunctioneel gebouw dat het midden houdt tussen een groot huis en een boerenschuur met een sporthal, polyvalente zaal, café en foyer. Het gebouw van de Technische Uitvoerende Dienst van de gemeente op de site sluit aan op het nieuwe complex, met aansluitend een voorziening voor de opslag van goederen.

B-architecten en BRUT hebben masterplan klaar voor voetbalstadion in Kortrijk

21-11-2018 Op vraag van de Stad Kortrijk en Intercommunale Leiedal hebben het ontwerpteam B-architecten-BRUT, in samenwerking met Mint en Idea Consult, samen een masterplan uitgewerkt voor een voetbalstadion voor 15.000 toeschouwers op de site van Evolis Business Park in Kortrijk. De krijtlijnen van het masterplan vormen de basis voor de verdere stedenbouwkundige en architecturale uitwerking van de plannen van het stadion in een volgende fase. “Voetbalclub KVK, het stadsbestuur en de intercommunale staan achter het plan, wat de slaagkansen voor een ambitieus nieuw voetbalstadion zeer groot maakt”, klinkt het bij B-architecten.

Mecanoo en Metaform ontwerpen velodroom en sportcomplex in Luxemburg

16-10-2018 Het Nederlandse Mecanoo heeft samen met Metaform architects uit Luxemburg de internationale ontwerpwedstrijd gewonnen voor een nieuwe velodroom en sportcomplex in Luxemburg. Het sportcomplex, gelegen in het glooiende landschap aan de rand van Mondorf-les-Bains, omvat een nieuwe nationale velodroom met een zwemcomplex, sporthal en klimmuur. De plek moet uitgroeien tot een sportbestemming voor nationale en internationale wielerevents en wordt tegelijk het sportcentrum voor de lokale gemeenschap en de toekomstige internationale school, die gepland is naast de site.

Borstelbaan in Wilrijk vervangen door imposante indoor skipiste

05-07-2018 Duizenden Belgische wintersportfanaten bonden de latten voor het eerst aan op de befaamde borstelbaan in Wilrijk, die doorheen de jaren uitgroeide tot een icoon aan de Antwerpse skyline. Vorig jaar maakte de gedateerde openluchtpiste plaats voor een indoorvariant met echte sneeuw, ontworpen door Antwerps Architecten Atelier en gerealiseerd door Democo. Bouwkundig gezien getuigt de nieuwe skihal van een optimale symbiose tussen prefabbeton en staal.

Modulaire uitbreiding voor indoor skipiste in Peer

28-06-2018 Niet alleen Belgische skiliefhebbers, maar ook internationale toppers vinden deze dagen meer dan ooit hun weg naar Snow Valley, het gekende wintersportparadijs in het Limburgse Peer. Sinds het begin van vorig winterseizoen is de indoor skipiste er immers 330 meter lang en 63 meter hoog, een record in de Benelux. De bouw en de plaatsing van de 650 ton zware uitbreiding, die rust op tien imposante stalen pijlers, nam slechts 34 weken in beslag.  

Nieuw functioneel zwembadcomplex in Ronse

06-06-2018 Met het stedelijk zwembad is stad Ronse in 2019 een sportieve en recreatieve trekpleister rijker. Het nieuwe complex, ontworpen door architectenbureau B2Ai in samenwerking met Venhoeven CS, situeert zich op de overgang tussen stedelijk en groen gebied en is een uitbereiding op de bestaande sportvelden en sporthal ’t Rosco. Pellikaan Bouwbedrijf NV werd aangesteld al hoofdaannemer, Veolia is verantwoordelijk voor het onderhoud en Boydens Engineering (technieken), Sweco (stabiliteit) en architectenbureau Van Wassenhove (EPB) voerden de nodige studies uit.

92 resultaten gevonden