Doorzoek volledige site
Dossier

Staal

Architecturaal hoogstaand parkeergebouw voor imec en KU Leuven

11-03-2019 Op campus Arenberg III, gelegen tussen de imec-site en gebouw 200A van het departement Computerwetenschappen van de KU Leuven, verrees in de tweede helft van 2018 een nieuw parkeergebouw. Geen doordeweeks volume waarvan de ruwbouw ook meteen als afwerking fungeert, maar een architecturaal hoogstaande realisatie van Stéphane Beel Architects met een atypische structuur en een verfijnde uitstraling. Bovendien functioneert het strakke complex volledig energieneutraal dankzij de fotovoltaïsche panelen op het dak.

Borstelbaan in Wilrijk vervangen door imposante indoor skipiste

05-07-2018 Duizenden Belgische wintersportfanaten bonden de latten voor het eerst aan op de befaamde borstelbaan in Wilrijk, die doorheen de jaren uitgroeide tot een icoon aan de Antwerpse skyline. Vorig jaar maakte de gedateerde openluchtpiste plaats voor een indoorvariant met echte sneeuw, ontworpen door Antwerps Architecten Atelier en gerealiseerd door Democo. Bouwkundig gezien getuigt de nieuwe skihal van een optimale symbiose tussen prefabbeton en staal.

Modulaire uitbreiding voor indoor skipiste in Peer

28-06-2018 Niet alleen Belgische skiliefhebbers, maar ook internationale toppers vinden deze dagen meer dan ooit hun weg naar Snow Valley, het gekende wintersportparadijs in het Limburgse Peer. Sinds het begin van vorig winterseizoen is de indoor skipiste er immers 330 meter lang en 63 meter hoog, een record in de Benelux. De bouw en de plaatsing van de 650 ton zware uitbreiding, die rust op tien imposante stalen pijlers, nam slechts 34 weken in beslag.  

149 resultaten gevonden