Doorzoek volledige site
Dossier

Staal

Ingenieuze trambrug overkapt archeologische openluchtsite

Ingenieuze trambrug overkapt archeologische openluchtsite

21-01-2021 Een vlotte tramverbinding tussen het historisch centrum, het Eilandje en het noorden van de stad: dat is de Antwerpse Noorderlijn in een notendop. Om dit langverwachte megaproject te kunnen realiseren en zo meteen enkele hardnekkige stedelijke mobiliteitsknopen te kunnen ontwarren, waren er op en rond het traject ingrijpende infrastructuurwerken nodig. In dit artikel zoomen we in op de realisatie van een trambrug op de archeologische Kipdorpsite.

Fraai assistentiewoningencomplex maakt plaatje compleet

Fraai assistentiewoningencomplex maakt plaatje compleet

20-01-2021 Halle zorgt goed voor zijn senioren. Exact 25 jaar nadat de eerste ‘serviceflats’ van Centrum Van Koekenbeek in gebruik genomen werden, klonk enkele meters verderop het startschot voor de realisatie van Residentie Huiskensveld (Gortemaker Algra Feenstra i.s.m. Licence to Build). Intussen herbergt dit langgerekte nieuwbouwcomplex veertig gloednieuwe assistentiewoningen van 45 m², die ingeplant zijn boven op een ruime ondergrondse parking. Dankzij verbindingen in de vorm van beglaasde passerelles vormen beide gebouwen een drie-eenheid met het aanpalende woonzorgcentrum Zonnig Huis, dat zich op zijn beurt mag verheugen op een nieuw dementieterras.

Voetgangersbrug Tintagel van NEY & Partners wint Structural Steel Design Award 2020

Voetgangersbrug Tintagel van NEY & Partners wint Structural Steel Design Award 2020

20-10-2020 De voetgangersbrug aan Tintagel Castle in het Engelse Cornwall - naar een ontwerp van  Ney & Partners en William Matthews Associates - is zopas bekroond met de Britse Structural Steel Design Award 2020. Dat is een hoog aangeschreven prijs die de aandacht wil vestigen op de erkenning van de hoge standaard van structureel en architecturaal ontwerp die mogelijk is door het gebruik van staal. Ze honoreert ontwerpen die het potentieel van staal bewijzen in termen van efficiëntie, kosteneffectiviteit, duurzaamheid, esthetiek en innovatie. Vorige maand werd de Tintagel-brug ook al bekroond met een Museum + Heritage Award 2020.

Inschrijven voor Staalbouwwedstrijd 2020 kan nog tot 30 september

Inschrijven voor Staalbouwwedstrijd 2020 kan nog tot 30 september

25-08-2020 De Staalbouwwedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd beurtelings in België en in Luxemburg en is aan zijn 21ste editie toe. De deelname aan de Staalbouwwedstrijd 2020 staat open voor bouwprojecten op Belgische bodem — of in het buitenland maar met een belangrijke Belgische bouwpartner — die volledig of gedeeltelijk in staal gerealiseerd werden tussen juni 2018 en juni 2020. Door wijzigingen in de planning en organisatie van het slotevent komt er meer tijd vrij voor het indienen van projecten. Inschrijven kan nog tot 30 september 2020 op deze website. 

'Score with steel' zet staal in de schijnwerpers

'Score with steel' zet staal in de schijnwerpers

24-08-2020 Infosteel, het kenniscentrum voor het gebruik van staal in de bouwsector in België en Luxemburg komt met een nieuwe inspiratiecampagne naar buiten. Nu de bouwsector na de vakantie weer op volle toeren draait, zet Infosteel met de campagne ‘Score with steel’ staal in de schijnwerpers. Als grootste ledenorganisatie voor alle schakels van de staalbouwketen zal Infosteel de meest creatieve en verrassende projecten en toepassingen van de 600 leden delen op de vernieuwde platformen.

174 resultaten gevonden