Doorzoek volledige site
30 juli 2013 | KEVIN MOENS

Projectbezoek laureaat Thermisch verzinken 2013 basisschool Den Top

Zinkinfo Benelux en Infosteel organiseren op woensdag 28 augustus 2013 een projectbezoek aan de basisschool Den Top in Sint-Pieters-Leeuw (Vlaams-Brabant). Dit project werd laureaat van de Benelux Trofee voor Thermisch Verzinken 2013 in de categorie utiliteitsbouw. Architectenbureau Karel Breda stond in voor het ontwerp.
Zinkinfo Benelux en Infosteel organiseren op woensdag 28 augustus 2013 een projectbezoek aan de basisschool Den Top in Sint-Pieters-Leeuw (Vlaams-Brabant). Dit project werd laureaat van de Benelux Trofee voor Thermisch Verzinken 2013 in de categorie utiliteitsbouw. Architectuurbureau Karel Breda stond in voor het ontwerp.
Het schoolvolume volgt de dalende lijn van het reliëf. Op het gelijkvloers is er zoveel mogelijk met glas gewerkt opdat het geen barrière zou vormen in het groene landschap, en de groene speelweide sluit aan met de velden aan de achterzijde van de school. De geprofileerde staalplaten die de luifels en de lichtstraten op het dak bedekken, geven de school een blits en karaktervol uitzicht. De stalen kolommen vormen letterlijk en figuurlijk het houvast van de school. Ze staan uitgelijnd op eenzelfde grid, en brengen structuur in de school.
“Het ogenschijnlijk eenvoudige schoolgebouw toont op een voortreffelijke wijze het gebruik van thermisch verzinkt staal en maakt gebruik van diverse tinten grijs. Het geheel geeft een wat speels karakter en is in harmonie met de overige gebruikte materialen,” aldus de jury.
Meer info over de basisschool vind je hier terug.

Het programma van het projectbezoek kan je hier raadplegen, en inschrijven doe je via deze link.

Bron: infosteel

GERELATEERDE DOSSIERS