Doorzoek volledige site
11 maart 2014 | JANNES ZWAENEPOEL

Renovatie eerste verdieping Eiffeltoren is bijna rond

De laatste renovatie gebeurde 30 jaar geleden. Illustratie | Dezeen
Nieuwe paviljoenen worden toegevoegd. Illustratie | Dezeen
Bezoekers kunnen winkelen en dineren op een hoogte van 57 meter. Illustratie | Dezeen
De Eiffeltoren is origineel ontworpen door Gustave Eiffel. Illustratie | Dezeen

Moatti-Rivière Architects renoveert de eerste verdieping van de Eiffeltoren. Deze werken zijn bijna afgerond, waardoor de legendarische toren plaats kan bieden aan verschillende restaurants, winkels en locaties voor evenementen.

De eerste verdieping van de Parijse toren is de ruimste. Bezoekers kunnen binnenkort over een glazen vloer wandelen, met zicht op het 57 meter lager gelegen plein. De toren zelf krijgt verschillende commerciële gebouwen.

De architecten beschouwen de 5000m² grote vloer als een echte stad met straten, gebouwen en pleinen. De bestaande paviljoenen werden vervangen met verschillende zelfstandige structuren. Deze hebben moderne faciliteiten en een indrukwekkend zicht.


Duurzaam

Door de renovatie van de eerste verdieping is het mogelijk om gehandicapten een betere toegang te verlenen tot het gebouw. De integratie van groene elementen zoals zonne-energie, windkracht en het opslaan van regenwater wordt gecombineerd met besparende ledverlichting.

Een leerzame wandelweg waar bezoekers langs de geschiedenis van de stalen toren slenteren moet de bezoekers wegwijs maken in het verhaal en de mythes van het Franse icoon.

GERELATEERDE DOSSIERS