Doorzoek volledige site
Dossier

Studentenhuisvesting

Hogeschool VIVES bouwt eerste leefcampus in Vlaanderen (Salens Architecten)

Hogeschool VIVES bouwt eerste leefcampus in Vlaanderen (Salens Architecten)

11-05-2021 Studenten van VIVES kunnen straks niet alleen les volgen aan de hogeschool in Brugge, maar er ook verblijven. Samen met projectontwikkelaar ION bouwt VIVES een gloednieuw complex met 19 leslokalen én 138 studentenkamers, dat naadloos aansluit op de bestaande campus. Zo wordt VIVES City meteen de eerste echte ‘leefcampus’ in Vlaanderen. De hogeschool zet dan ook sterk in op beleving, met onder meer een studentencafé, een sporthal en padel- en tennisterreinen op wandelafstand. Een nieuw fietspad dwars door de campus zorgt voor een snelle en veilige verbinding met het station en het centrum van Brugge. Er wordt naar gestreefd om VIVES City klaar te krijgen tegen september 2022. Voor het ontwerp van de nieuwe campus ging ION in zee met het Brugse Salens Architecten. 

Studententoren van Archipl Architecten, de hoogste van Vlaanderen, geopend in Gent

Studententoren van Archipl Architecten, de hoogste van Vlaanderen, geopend in Gent

24-09-2020 In Gent is zopas Bro Upkot geopend, met zijn 60 meter hoogte een van de hoogste gebouwen van de stad. Het project voor bouwheer Upgrade Estate omvat 311 kamers voor studentenhuisvesting en een coachwoning. Met zijn 19 bouwlagen vormt het gebouw een landmark in de groene omgeving van campus De Deyne langs de rand van Gent. Bij het ontwerp heeft Archipl Architecten sterk ingezet op het verzoenen van het inherent repetitieve karakter van een torengebouw met een flexibele indeling en een uniek, gevarieerd gevelontwerp. 

Connectieve studentenhuisvesting met duurzame insteek

Connectieve studentenhuisvesting met duurzame insteek

24-01-2019 Op de voormalige industriële site van de Ganda Molens, aan de rand van het Gentse stadscentrum, prijkt sinds enige tijd een gloednieuw Upkot-gebouw. De architectuur van het U-vormige studentencomplex verwijst naar het beeld van een appel en sluit aan bij de omringende urban jungle, terwijl het strakke, kleurrijke interieur de bewoners uitnodigt om samen leuke activiteiten te ondernemen. Ook de duurzame insteek van het project is een cruciale troef.

Vesalius-project in Leuven officieel voorgesteld aan het grote publiek

Vesalius-project in Leuven officieel voorgesteld aan het grote publiek

20-10-2016 Op donderdag 20 oktober konden meer dan 125 nieuwsgierigen uitgebreid kennismaken met de vele troeven die het prestigieuze Vesalius-project Leuven te bieden heeft. Met onder meer zestig studentenkamers en 68 diverse appartementen, een universitair auditorium, twee filmzalen, een resem kantoor- en winkelruimtes en een ruime inkomhal met foyer vormt deze gemengde binnenstedelijke realisatie een absolute meerwaarde voor de bruisende studentenstad die haar omringt.

20 resultaten gevonden