Doorzoek volledige site
30 juni 2015 | SIMON SCHREURS

Serge Ferrari innoveert met Batyline AW en Soltis Low E

Soltis Low E in Golden Tulip-hotel Lyon
Soltis Low E in het Congres centrum in Berlijn
Shopping Center in Japan afgewerkt met Batyline Aw
Kantoorgebouw in Den Haag met Batyline AW

Het Franse Serge Ferrari presenteert de nieuwe Batyline AW en Soltis Low E. Dat zijn respectievelijk een akoestisch membraan en zonneweringen met naar verluidt niets dan goede eigenschappen. 

De Batyline AW is een akoestisch membraan dat tot 61% van de akoestiek absorbeert en 41% licht doorlatend is. De ruimte blijft dus in een sfeer van natuurlijk daglicht baden terwijl het membraan beschermt tegen de warmte en schittering van zonnestralen. Vanwege zijn lichte gewicht, is de Batyline AW inzetbaar in allerlei soorten ruimtes. Chloor en vocht hebben geen vat op het membraan waardoor het met name geschikt is voor zwembaden en sportcomplexen.

 

Soltis LowE

Een tweede innovatie van Serge Ferrari is de Soltis LowE-collectie met satijnen afwerking. Aangezien de Soltis Low E-blinderingen de eigenschap hebben lucht te reflecteren, helpen ze als het ware aircontioning –en verwarmingssystemen. Bovendien verhindert hun metalen LowE-coating dat de schermen zelf heet worden en vervolgens weer warmte afstralen. De combinatie van licht gewicht en dun samengesteld materiaal maakt dat Soltis LowE vervaardigd kan worden in zeer grote schermen die makkelijk oprolbaar zijn. Zowel SoltisLowE als Batyline AW zijn volledig recycleerbaar. 

GERELATEERDE DOSSIERS