Doorzoek volledige site
06 augustus 2011 | NJ

Lichtgevend textiel dankzij Kvadrat Soft Cells en Philips

Deze zomer raakte bekend dat Philips in zee gaat met Kvadrat Soft Cells. Samen brengen ze een innovatie op de markt: lichtgevend textiel. In deze nieuwigheid zijn de ‘addressable LED’s’ van Philips geïntegreerd in de akoestische panelen van Kvadrat Soft Cells.

Deze zomer raakte bekend dat Philips in zee gaat met Kvadrat Soft Cells. Samen brengen ze een innovatie op de markt: lichtgevend textiel. In deze nieuwigheid zijn de ‘addressable LED’s’ van Philips geïntegreerd in de akoestische panelen van Kvadrat Soft Cells. 

De samenwerking tussen Philips, met leidende positie op het gebied van sfeerverlichting, en Kvadrat Soft Cells, gespecialiseerd in geluiddemping, leidde tot een unieke nieuwe oplossing: ‘addressable LED’s’ in akoestische panelen. Met dit product kunnen ruimtes verfraaid worden met zowel licht als textuur. 


Door middel van geïntegreerde LED’s in combinatie met de textuur van de panelen ontstaat niet alleen door de geluidsabsorptie een prettige werkomgeving, de sfeer in bijvoorbeeld winkels of horecagelegenheden wordt ook verrijkt door de weergave van een dynamisch kleurenspel. Architecten en interieur- en verlichtingsontwerpers krijgen dankzij het grote stoffenassortiment van Kvadrat en het brede kleurenspectrum van de Philips-Led’s nog meer vrijheid om in een ruimte op een flexibele manier de juiste sfeer te creëren. 


De panelen van Kvadrat Soft Cells kunnen aangepast worden aan elk architectuurontwerp. Het gehoor wordt optimaal ontzien dankzij het geluiddempende en echo-verzachtende textiel.  De duurzame Soft Cells zijn gebaseerd op een innovatief en gepatenteerd aluminium frame met een onzichtbaar spanmechanisme, waardoor de stof perfect glad wordt opgespannen.

Philips is erg enthousiast over deze samenwerking, waarmee het creëren van sfeerop een hoger plan wordt gebracht”, aldus Leon van de Pas, algemeen directeur van Philips-onderdeel Large Luminous Surfaces. "We zetten ons in voor de ontwikkeling van verlichtingsoplossingen die de gebruiker een onbeperkt aantal effecten, sferen en ambiances bieden. Samen met Kvadrat Soft Cells kunnen we er nu voor zorgen dat de met licht gecreëerde ambiance effectief wordt uitgebreid met geluiddemping." 
 
Philips is een vanzelfsprekende partner voor onze onderneming: zowel Philips als wij richten ons op het bevorderen van welzijn en de ontwikkeling van oplossingen die op een positieve manier bijdragen aan de stemming van mensen”, aldus Henrik Holm, Managing Director van Kvadrat Soft Cells. “In het kader van deze samenwerking hebben we decoratieve ‘lower cases’ ontwikkeld die een ruimte echt tot leven brengen. LED-verlichting van Philips geïntegreerd in de panelen van Kvadrat Soft Cells biedt verlichtingsontwerpers en architecten volledige flexibiliteit bij het realiseren van de gewenste ambiance, doordat het product een ruimte ‘inhoud’ (in de vorm van het lichtspel) geeft en grafische vormen biedt.”