Doorzoek volledige site
Dossier

Verwarming en koeling

Verwarmingskanalen Jaga gebruikt in enorme Chinese luchthaven

16-12-2019 In de Chinese hoofdstad Peking werd eind september een enorme luchthaven officieel ingehuldigd: Daxing. Zaha Hadid ontwierp het zeestervormige gebouw kort voor haar dood in 2016. Het miljardenproject heeft ook een Belgisch tintje: Jaga Climate Designers leverde er maar liefst vijf kilometer aan verwarmingskanalen. Jaga zorgt zo mee voor het ideale binnenklimaat van een luchthaven van om en bij de 100 miljoen passagiers per jaar.

Nieuwe HVAC-sturing optimaliseert comfort in Brugs concertgebouw

16-12-2019 Het Concertgebouw in Brugge is wereldberoemd dankzij zijn prima akoestiek. Liefhebbers van klassieke muziek komen van heinde en verre om er hoogstaande concerten bij te wonen, en dus zijn tocht of temperatuurproblemen uit den boze. Vandaar dat FixSus onlangs een nieuwe HVAC-sturing implementeerde, die uniek is in haar soort. “Aangezien we de achterliggende algoritmen grafi sch weergeven in overzichtelijke schema’s, kan de eindklant zelf ingrijpen op alle parameters die bepalend zijn voor het comfort en de binnentemperatuur”, zegt general manager Koen Verschuere.

Vasco haalt order binnen voor gloednieuw vakantiepark

27-11-2019 Vasco gaat in het nieuwe vakantiepark Terhills Resort in Dilsen alle 250 vakantiewoningen uitrusten met badkamerverwarming en ventilatie. Concreet gaat het om 667 elektrische radiatoren van het type Iris HD en 250 compacte ventilatie-units, met de nieuwe DX5 als pronkstuk. “Daarmee beantwoorden we aan de vraag van energiezuinige én comfortabele verwarming en ventilatie. Deze oplossingen passen perfect in de duurzaamheidsgedachte van dit innovatieve vakantiepark.”

De digitale meter: bewust omgaan met energie én minder betalen

08-10-2019 “De digitale meter is een zegen voor de consument” zegt Christophe Debrabander, Business Development Manager voor Itho Daalderop.  Volgens deze producent van duurzame verwarmings-, warm water-, ventilatie- en regeltechniekoplossingen zal je dankzij ‘smart’ gebruik beter af zijn met de digitale meter.  Het is duidelijk dat je dankzij IthoDaalderop niet ongerust moet zijn over de opvolger van de terugdraaiende teller.

113 resultaten gevonden