Doorzoek volledige site
Dossier

Verzinkt staal

Imposante trapconstructie met platform dankt robuustheid en beperkt onderhoud aan duroZINQ

Imposante trapconstructie met platform dankt robuustheid en beperkt onderhoud aan duroZINQ

02-11-2020 Thermisch verzinken van staal wordt bestempeld als circulair omdat de techniek het staal een aanzienlijk langere levensduur garandeert, waardoor het langer in de kringloop blijft. Galva Power Group heeft zich onder de merknaam duroZINQ gespecialiseerd in thermisch verzinken en beschikt voor haar verzinkerijen in België en Nederland over een Cradle to Cradle-certificaat. Het gebruikte zink is dan ook 100% recycleerbaar. Een opvallend project van Galva Power Group is de ENCI-steengroeve op de Sint-Pietersberg nabij het Nederlandse Maastricht, waar het een gigantische trapconstructie met platform verzinkte. In 2017 sleepte het project de Benelux Trofee voor Thermisch Verzinken in de wacht.

Startsein voor Benelux Trofee Thermisch Verzinken 2021

Startsein voor Benelux Trofee Thermisch Verzinken 2021

01-10-2020 Zinkinfo Benelux nodigt u van harte uit om uw project in te schrijven voor de BTTV Trofee 2021. Met deze wedstrijd wil Zinkinfo Benelux een staalkaart aan toepassingen van thermisch verzinken tonen. Thermisch verzinken biedt designers én hun klanten heel wat voordelen. Vooral de lange levensduur en onderhoudsvriendelijkheid zijn belangrijke troeven van dit conserveringssysteem. Bovendien waarderen ontwerpers het mooie verouderingsproces van thermisch verzinkt staal waardoor het met de jaren die typische natuurlijke patina krijgt. De uiterste inschrijfdatum is 21 december 2020. 

'Score with steel' zet staal in de schijnwerpers

'Score with steel' zet staal in de schijnwerpers

24-08-2020 Infosteel, het kenniscentrum voor het gebruik van staal in de bouwsector in België en Luxemburg komt met een nieuwe inspiratiecampagne naar buiten. Nu de bouwsector na de vakantie weer op volle toeren draait, zet Infosteel met de campagne ‘Score with steel’ staal in de schijnwerpers. Als grootste ledenorganisatie voor alle schakels van de staalbouwketen zal Infosteel de meest creatieve en verrassende projecten en toepassingen van de 600 leden delen op de vernieuwde platformen.

Loopbrug van Breux herbouwd in verzinkt staal

Loopbrug van Breux herbouwd in verzinkt staal

08-07-2020 De historische loopbrug van Breux, gelegen in het dorp Chassepierre in de provincie Luxemburg, is herbouwd.  De brug verbindt de oevers van de Semois en daarmee de twee laaggelegen toegangswegen van het dorp. De loopbrug vormt een nieuwe ‘Ravel’-wandelroute en speelt daarnaast een belangrijke rol in het voetgangersverkeer tijdens het bekende internationale Festival voor de Straatkunsten. De restanten van de stenen pijlers zijn gerestaureerd en gestabiliseerd en de structuur van de loopbrug is uitgevoerd in staal. Galva Power nam het thermisch verzinken voor zijn rekening. 

700 ton staal verwerkt in Luxemburgs treinstation

700 ton staal verwerkt in Luxemburgs treinstation

11-05-2020 Het treinstation Pfaffenthal-Kirchberg is een rechtstreekse verbinding tussen het Pfaffenthal en het Kirchbergplateau in Luxemburg. Reizigers kunnen rechtstreeks met de trein naar het Kirchbergplateau, en vandaar kunnen ze ook op comfortabele wijze de tram nemen naar het stadscentrum. Er werd maar liefst 700 ton staal verwerkt in dit project; dankzij het gebruik waren grote overkragingen, vrije oppervlaktes en een volledig recycleerbare structuur mogelijk alsook een snelle montage en veel natuurlijke lichtinval. Galva Power Charleroi nam het thermisch verzinken voor zijn rekening.

Winnaars Benelux Trofee voor Thermisch Verzinken 2019 bekendgemaakt

Winnaars Benelux Trofee voor Thermisch Verzinken 2019 bekendgemaakt

14-06-2019 Op 12 juni 2019 werd tijdens de Assembly Party in het Felix Pakhuis in Antwerpen de Benelux Trofee voor Thermisch Verzinken 2019 uitgereikt. De bekroonde projecten zijn SnowWorld (Algra & Marechal Architecten) in de categorie functioneel verzinken, Uitkijktoren Wellerlooi (Novaedes architecten) in de categorie esthetisch verzinken e, Luifel Stationsplein Utrecht (Ector Hoogstad Architecten) in de categorie duplexsystemen. Zinkinfo vindt het ontzettend belangrijk dat de bouwsector haar schouders zet onder de circulaire economie. Om die reden ontving uit alle inzendingen één project een Trofee voor circulair bouwen: Brainport Industries Campus Cluster 1 (Vissers & Roelands architecten & ingenieurs). 

Genomineerden Trofee voor Thermisch Verzinken zijn bekend

Genomineerden Trofee voor Thermisch Verzinken zijn bekend

29-03-2019 Op 26 maart heeft de jury zich uitgesproken over de 100 deelnemende projecten aan de 12de editie van de tweejaarlijkse Trofee voor Thermisch Verzinken. Met deze wedstrijd wil Zinkinfo een staalkaart aan toepassingen van thermisch verzinken tonen. Thermisch verzinken biedt designers én hun klanten heel wat voordelen. Vooral de lange levensduur en onderhoudsvriendelijkheid zijn belangrijke troeven van dit conserveringssysteem. Bovendien waarderen ontwerpers het mooie verouderingsproces van thermisch verzinkt staal, dat met de jaren eigenlijk alleen maar mooier wordt. 

Inschrijvingen Benelux Trofee Thermisch Verzinken 2019 geopend

Inschrijvingen Benelux Trofee Thermisch Verzinken 2019 geopend

19-10-2018 Zinkinfo Benelux heeft zopas het startsein gegeven van de inschrijvingen voor de Benelux Trofee voor Thermisch Verzinken 2019. Met deze wedstrijd wil Zinkinfo Benelux een staalkaart aan toepassingen van thermisch verzinken tonen. “Thermisch verzinken biedt designers én hun klanten heel wat voordelen. Vooral de lange levensduur en onderhoudsvriendelijkheid zijn belangrijke troeven van dit conserveringssysteem. Bovendien waarderen ontwerpers het mooie verouderingsproces van thermisch verzinkt staal, dat met de jaren eigenlijk alleen maar mooier wordt”, aldus Zinkinfo. De uiterste inschrijfdatum voor de wedstrijd is 21/12/2018.  

26 resultaten gevonden