Doorzoek volledige site
Dossier

Verzinkt staal

Morse tekens in Beieren

Morse tekens in Beieren

05-10-2021 De Generaal Fellgiebel-kazerne in Pöcking (Beieren) werd in 1959 gebouwd op de plaats van een oud landgoed en is het centrale opleidingscentrum voor informatie- en communicatietechnologie van de Duitse strijdkrachten. Moderne visuele hoogtepunten op het terrein? Je zult hier niet tevergeefs zoeken. Sinds februari 2020 is het voorplein van gebouw 200 versierd met in totaal 156 lange en 308 korte stalen constructies, die door velen worden gezien als zitplaatsen, maar die zoveel meer zijn: Morse code lijnen. De metaalbeeldhouwer Michael Krenz en de kunstenares Jenny Rempel uit Halle/Saale ontwierpen de "kunst op het gebouw" onder de titel "Kommt ein Vogel geflogen" ("Als een vogel vliegt"); ZINQ uit Leipzig zorgde voor de corrosiebescherming en het uiterlijk.

Laureaten Benelux Trofee voor Thermisch Verzinken 2021 zijn bekend

Laureaten Benelux Trofee voor Thermisch Verzinken 2021 zijn bekend

28-05-2021 Voor de dertiende maal heeft ZinkInfo Benelux haar tweejaarlijkse trofee voor thermisch verzinken uitgereikt . Uit de meer dan 70 inzendingen heeft de  jury dit jaar 3 topprojecten bekroond die elk in hun categorie de mogelijkheden, de duurzaamheid en de zekerheid van thermisch verzinken alle eer aan doen. Over de drie categorieën heen werd ook de prijs voor circulair bouwen uitgereikt. Aangezien er wegens de corona-maatregelen geen grote prijsuitreiking kan worden georganiseerd heeft Zinkinfo de 4 laureaten persoonlijk bezocht om hen de trofee te overhandigen. Via deze link kan u het videoverslag bekijken. 

Genomineerden Benelux Trofee voor Thermisch Verzinken 2021 zijn bekend

Genomineerden Benelux Trofee voor Thermisch Verzinken 2021 zijn bekend

30-03-2021 Op 26 maart heeft de jury zich uitgesproken over de 77 deelnemende projecten aan de 13de editie van de tweejaarlijkse Trofee voor Thermisch Verzinken. Met deze wedstrijd wil Zinkinfo een staalkaart aan toepassingen van thermisch verzinken tonen. Thermisch verzinken biedt ontwerpers én opdrachtgevers heel wat voordelen. Vooral de lange levensduur en onderhoudsvriendelijkheid zijn belangrijke troeven van dit conserveringssysteem. Bovendien waarderen ontwerpers het mooie verouderingsproces van thermisch verzinkt staal, dat met de jaren eigenlijk alleen maar mooier wordt. 

Belangrijke rol voor galvanisatie in Labiomista

Belangrijke rol voor galvanisatie in Labiomista

18-02-2021 Op 6 juli 2019 gaan de poorten open van LABIOMISTA, het unieke kunstwerk van Koen Vanmechelen. De plek waar tot 1966 de mijn van Winterslag en tot 1997 de Limburgse Zoo gelegen waren, is nu omgetoverd tot een fascinerende mengeling van kunst, natuur en architectuur. “LABIOMISTA is een ode aan de mix van het leven”, zegt de kunstenaar, die voor dit project een samenwerking aanging met de stad Genk. ZINQ - België leverde ook haar bijdrage aan dit unieke project door het verzinken van twee grote kooien met duroZINQ en de stalen onderdelen van CosmoGolem, een kunstwerk dat de rechten van kinderen symboliseert. 

Imposante trapconstructie met platform dankt robuustheid en beperkt onderhoud aan duroZINQ

Imposante trapconstructie met platform dankt robuustheid en beperkt onderhoud aan duroZINQ

02-11-2020 Thermisch verzinken van staal wordt bestempeld als circulair omdat de techniek het staal een aanzienlijk langere levensduur garandeert, waardoor het langer in de kringloop blijft. Galva Power Group heeft zich onder de merknaam duroZINQ gespecialiseerd in thermisch verzinken en beschikt voor haar verzinkerijen in België en Nederland over een Cradle to Cradle-certificaat. Het gebruikte zink is dan ook 100% recycleerbaar. Een opvallend project van Galva Power Group is de ENCI-steengroeve op de Sint-Pietersberg nabij het Nederlandse Maastricht, waar het een gigantische trapconstructie met platform verzinkte. In 2017 sleepte het project de Benelux Trofee voor Thermisch Verzinken in de wacht.

Startsein voor Benelux Trofee Thermisch Verzinken 2021

Startsein voor Benelux Trofee Thermisch Verzinken 2021

01-10-2020 Zinkinfo Benelux nodigt u van harte uit om uw project in te schrijven voor de BTTV Trofee 2021. Met deze wedstrijd wil Zinkinfo Benelux een staalkaart aan toepassingen van thermisch verzinken tonen. Thermisch verzinken biedt designers én hun klanten heel wat voordelen. Vooral de lange levensduur en onderhoudsvriendelijkheid zijn belangrijke troeven van dit conserveringssysteem. Bovendien waarderen ontwerpers het mooie verouderingsproces van thermisch verzinkt staal waardoor het met de jaren die typische natuurlijke patina krijgt. De uiterste inschrijfdatum is 21 december 2020. 

'Score with steel' zet staal in de schijnwerpers

'Score with steel' zet staal in de schijnwerpers

24-08-2020 Infosteel, het kenniscentrum voor het gebruik van staal in de bouwsector in België en Luxemburg komt met een nieuwe inspiratiecampagne naar buiten. Nu de bouwsector na de vakantie weer op volle toeren draait, zet Infosteel met de campagne ‘Score with steel’ staal in de schijnwerpers. Als grootste ledenorganisatie voor alle schakels van de staalbouwketen zal Infosteel de meest creatieve en verrassende projecten en toepassingen van de 600 leden delen op de vernieuwde platformen.

Loopbrug van Breux herbouwd in verzinkt staal

Loopbrug van Breux herbouwd in verzinkt staal

08-07-2020 De historische loopbrug van Breux, gelegen in het dorp Chassepierre in de provincie Luxemburg, is herbouwd.  De brug verbindt de oevers van de Semois en daarmee de twee laaggelegen toegangswegen van het dorp. De loopbrug vormt een nieuwe ‘Ravel’-wandelroute en speelt daarnaast een belangrijke rol in het voetgangersverkeer tijdens het bekende internationale Festival voor de Straatkunsten. De restanten van de stenen pijlers zijn gerestaureerd en gestabiliseerd en de structuur van de loopbrug is uitgevoerd in staal. Galva Power nam het thermisch verzinken voor zijn rekening. 

31 resultaten gevonden