Doorzoek volledige site
06 juni 2018

Luxeresort in de Ardennen met vezelcement plafondafwerking van SVK

Illustratie | © Jeroen Gijselinckx voor SVK
Illustratie | © Jeroen Gijselinckx voor SVK
Illustratie | © Jeroen Gijselinckx voor SVK
Illustratie | © Jeroen Gijselinckx voor SVK
Illustratie | © Jeroen Gijselinckx voor SVK
Illustratie | © Jeroen Gijselinckx voor SVK
Illustratie | © Jeroen Gijselinckx voor SVK

Het luxehotel met thermen Château des thermes nabij Chaudfontaine krijgt een vezelcement plafondafwerking van SVK. Het hotel heeft een volledige nieuwe verdieping met luxe suites bijgebouwd op het bestaande hotelcomplex. Hoteleigenaar Gilbert Lodomez wil daarmee zijn gasten de ultieme luxe hotelervaring kunnen bezorgen.

Amper één maand is het hotel Château des Thermes gesloten geweest om één volledige nieuwe verdieping met luxesuites te bouwen. Daarnaast werden de reeds bestaande installaties ook gemoderniseerd. Een ware uitdaging voor zowel aannemer als architect. De grootste uitdaging was daarbij dat er met verscheidene aannemers werd gewerkt die door de architect en bouwheer moesten worden aangestuurd en ook perfect op elkaar moesten aansluiten.

 

Colormat Classic H402 Slate

Voor de plafond afwerking van de ruime terrassen is er gekozen voor de Colormat Classic gevelplaat van SVK. Daarbij is er specifiek geopteerd voor de grijze kleur H402 Slate. Deze in de massa gekleurde gevelplaat bleek voor de architect Monsieur Conradt de perfecte keuze te zijn. Dat gezien de mooie integratie met het reeds bestaande gebouw alsook de omgeving rondom.

Monsieur Conradt beval in dit project ook vezelcement gevelplaten aan gezien de subtiele kleurnuances, het stevige karakter en de sobere uitstraling van het materiaal. Daarnaast is het materiaal zeer duurzaam en onderhoudsvriendelijk. De verscheidene facetten en vormelijke mogelijkheden zijn ook doorslaggevend geweest in de definitieve materiaalkeuze.

 

Technische bijstand

Daarbij is er voor SVK gekozen omdat zij goede technische bijstand konden aanbieden en ook de levering was perfect uitgevoerd zoals gevraagd. De plaatser Menuiserie Sequoia zelf was ook tevreden van het materiaal. Gezien ook het zagen van vezelcement met de nodige zorg dient te gebeuren was de nodige technische bijstand hiervoor in dit geval aangewezen.

Dankzij die bijstand was de plaatser in staat om het materiaal zelf in zijn eigen atelier te verzagen. Het was de eerste keer dat zij de gevelplaten voor een plafond afwerking plaatsten. In het verleden hadden ze wel al de nodige ervaring opgedaan voor gevel.

 

Complete luxe & relaxatie

Voor de eigenaar Gilbert Lodomez staat de klantentevredenheid 100% centraal. Gezien hij de ultieme luxe ervaring en complete ontspanning van zijn klanten ambieert moet het volledige plaatje daarom kloppen. Daarom is het belangrijk om als hoteleigenaar constant te blijven innoveren en ook 5 tot 10 jaar voorop te lopen, zodanig dat het hotel een ware meerwaarde kan bieden aan zijn klanten. De gevelplaten van SVK pasten volledig in dit verhaal.

GERELATEERDE DOSSIERS