Doorzoek volledige site
Dossier

Visualisaties, renderings & maquettes

Cr3do bouwt eerste interactieve smartmaquette voor Bouwbedrijf Dethier

14-06-2018 In Zonhoven heeft Bouwbedrijf Dethier de eerste interactieve maquette van Cr3do voorgesteld. De maquette is een tool om potentiële klanten meer inzicht te geven in het project Egge Park, een nieuwbouw project in Zonhoven met 73 wooneenheden verspreid over 5 gebouwen. Met deze ontwikkeling wil Cr3do de kloof overbruggen tussen traditionele maquettes enerzijds en interactieve belevenissen zoals Virtual Reality anderzijds.

VG-Designs brengt de toekomst (waarheidsgetrouw) in beeld

14-06-2018 Architectuur en projectontwikkeling zonder 3D-visualisatie is niet meer van deze tijd. Een beeld zegt immers meer dan 1000 woorden. Een ontwerp kan “bezichtigd” worden nog voor het gebouwd is, en potentiële kopers dromen weg bij de schitterende 3D visualisaties van hun nieuwe woonomgeving. Ze wanen zich reeds in hun toekomstige werkelijkheid.  Een prachtig marketing instrument. VG-Designs, gespecialiseerd in visualisaties, is er voor de architect, de projectontwikkelaar en hun klanten.

Studio Abstract bouwt maquettes op maat

13-06-2018 Projectontwikkelaar Vossemeren Development wil eind dit jaar starten met de bouw van een nieuw kantoor- en hotelcomplex aan de afslag van de autosnelweg in Menen. Om de grote plannen levendiger te maken werd het project in een maquette gegoten. Studio Abstract uit Genk realiseerde de maquette, die in maart te zien was op de Mipim-vastgoedbeurs in Cannes. “De goeie samenwerking tussen alle actoren heeft tot een mooi resultaat geleid”, vertel Philippe Jacques van Studio Abstract.

De meerwaarde van BIM, 3D en virtual/augmented reality

23-05-2018 De Bouwcampus is een baken van bouwkundige innovatie. Het mag dan ook niet verwonderen dat HVC Architecten en aannemer Mathieu Gijbels handig gebruikmaakten van BIM. “Enerzijds hebben we maximaal geprofiteerd van de ‘klassieke’ voordelen van de methodiek en het conflictvrij bouwen, maar anderzijds hebben we ook de visualisatiemogelijkheden van BIM benut om het project inzichtelijk te maken aan de hand van virtual en augmented reality”, vertelde Gert Janssen van Mathieu Gijbels tijdens het panelgesprek van Architectura omtrent de realisatie van de nieuwe Bouwcampus.

Projectontwikkelaar enthousiast over mogelijkheden 3D-modellen

23-04-2018 Het gebruik van 3D-modellen in het ontwerp van gebouwen en wijken wint steeds meer aan belang. Projectontwikkelaar Mevacom werkt daarvoor samen met Goedhart 3D en is zeer te spreken over de mogelijkheden die deze modellen bieden in de verschillende fases van het proces. Ellen Augustyns van Mevacom legt uit welke verschillende types maquettes ze gebruiken voor welke doeleinden en waarom ze graag een beroep doen op Goedhart Repro.

19 resultaten gevonden