Doorzoek volledige site
Dossier

Vloeren

Perfecte match bij hoofdkantoor ASICS met emco entreematten

16-04-2019 In het nieuwe hoofdkantoor van het sport- en lifestylemerk Asics zijn bij de hoofdentree en in de parkeerkelder de emco entreematten geplaatst. De gekozen kleur grijs vormt een perfecte match met het messing dat dit gebouw een bijzondere uitstraling geeft. Om een WELL Gold-certificering te behalen lag de focus op een gezond binnenklimaat en een comfortabele en gevarieerde werkomgeving. Dezelfde criteria zijn nagestreefd voor het LEED-label m.b.t. duurzaamheid. In deze visies passen de duurzame entreematten van emco.

Terra & Splash geven kleur aan de nieuwe Marmoleum Marbled collectie

04-03-2019 Forbo Flooring introduceert haar nieuwe Marmoleum Marbled collectie die mooi is voor binnen, maar ook goed voor buiten. Zo biedt Marmoleum Marbled maar liefst dertig nieuwe kleuren en twee nieuwe dessins, genaamd Terra en Splash. Marmoleum draagt daarnaast bij aan een gezond binnenklimaat want het materiaal is 100% natuurlijk en bevat bijvoorbeeld geen weekmakers. Bovendien wordt de nieuwe collectie CO2-neutraal geproduceerd waardoor hij goed is voor het milieu en niet bijdraagt aan klimaatverandering.

Ontkoppelingsmatten: wat weten we vandaag?

24-01-2019 De dienst Technisch advies van het WTCB wordt vaak geconfronteerd met vragen rond ontkoppelingsmatten in tegelvloeren. Om de sector hieromtrent een betere ondersteuning te kunnen bieden, heeft het Centrum recentelijk een prenormatieve studie uitgevoerd. Hieruit kon afgeleid worden dat de beproefde producten wel degelijk een ontkoppelende werking hadden, dat ze gepaard gingen met een afname van de hechtsterkte en dat ze een verhoging van de gevoeligheid voor schokken en een verwaarloosbare tot lichte verbetering van de akoestische prestaties met zich meebrachten.

212 resultaten gevonden