Doorzoek volledige site
Dossier

Vloeren

Nieuwe Heritage-collectie van modulyss: inspiratie uit Vlaamse landschappen

Nieuwe Heritage-collectie van modulyss: inspiratie uit Vlaamse landschappen

05-10-2021 De nieuwe Heritage-collectie van modulyss werd gevormd door de diverse landschappen in Vlaanderen en is diep geworteld in onze rijke geschiedenis en cultuur. Heritage brengt karakteristieke Vlaamse landschappen tot leven in vijf combineerbare tapijttegeldesigns. Ontdek Cobbles, Haze, Dune, Meadow en Polder. De vijf ontwerpen verweven het verleden en de toekomst en weerspiegelen de delicate vormen, texturen en ingetogen kleuren van de Vlaamse landschappen. 

Opzienbarend torencomplex Quatuor met duurzame emco entreematten

Opzienbarend torencomplex Quatuor met duurzame emco entreematten

05-10-2021 In de Brusselse Noordwijk heeft BESIX het torencomplex Quatuor Brussels gebouwd. Het geheel bestaat uit vier elegante torens rond een grote binnentuin. Het gebouw biedt 60.000 m² aan kantoorruimte en beantwoordt aan de hoogste normen op het gebied van kwaliteit, innovatie en milieuprestaties. In die visie passen de duurzame entreematten van emco die zijn aanbevolen door architectenbureau Jaspers-Eyers. Het complex werd speciaal ontworpen om te voldoen aan de normen van BREEAM 'Outstanding'.

Stravifloor Jackup-R: opkrikbaar zwevend vloersysteem 2.0

Stravifloor Jackup-R: opkrikbaar zwevend vloersysteem 2.0

05-10-2021 Hoewel ze vaak als moeilijk te installeren worden beschouwd, bieden verstelbare zwevende vloeren een aantal voordelen ten opzichte van hun niet-opkrikbare tegenhangers, waardoor ze de voorkeur genieten van veel akoestische adviseurs. Maar al te lang zijn professionals vanwege deze misvatting terughoudend geweest bij het installeren van opkrikbare zwevende vloeren. Zijn jack-up zwevende vloersystemen echt veel moeilijker te installeren? CDM Strativec meent van niet. Daarom herontwierp CDM Strativec zijn eigen jack-up betonnen zwevende vloersysteem. 

Sikafloor PurCem: stevig, functioneel, onderhoudsvriendelijk en antislip vloersysteem

Sikafloor PurCem: stevig, functioneel, onderhoudsvriendelijk en antislip vloersysteem

27-09-2021 In Ardenne Volaille, een slachthuis in Bertrix, liet een speciale infrastructuur toe de verschillende fases (zoals slachten, uitsnijden, verpakken en uiteindelijk transporteren naar de klanten) te groeperen. De uitdaging bestond erin om de dynamiek van dit innoverend concept te integreren binnen het bestaand gebouw. Daar hoorde ook een juiste keuze op vlak van vloersysteem bij. De Sikafloor PurCem vloersystemen voldeden aan die vraag.

De Balk van Beel: meer dan de som der delen

De Balk van Beel: meer dan de som der delen

27-09-2021 Het voormalige industriële gebied aan de Vaartkom in Leuven (België) is door Jo Vandebergh (CEO Ertzberg) verrassend op de kaart gezet. Ertzberg ontwikkelde samen met Stéphane Beel Architecten, waar projectarchitect Tom Debaere deel van uit maakt, en Xaveer de Geyter Architecten het masterplan voor dit desolate gebied aan de rand van het centrum. De nieuwe, ambitieuze en dynamische stadswijk heet nu Tweewaters, trekt met de blikvanger Balk van Beel veel - internationaal - bekijks én is uitgeroepen tot Europees demonstratieproject. In de Balk van Beel is dankzij de Core Collection Terra van Mosa een bijzonder optisch effect bereikt qua patroon en kleur. Met deze bijzondere C2C-collectie is het namelijk mogelijk een doorlopend vloeroppervlak te creëren waardoor een absolute architectonische meerwaarde ontstaat ten aanzien van de uitstraling.

Keuken Kunstencentrum Vooruit in een nieuw jasje met Arturo

Keuken Kunstencentrum Vooruit in een nieuw jasje met Arturo

21-09-2021 Sinds het Kunstencentrum Vooruit in gebruik werd genomen in 1913 is de stad Gent snel veranderd maar De Vooruit blijft een vaste waarde. De uitbaters van het kunstencentrum vonden het tijd om de keuken van het café-restaurant te vernieuwen en van de gelegenheid gebruik te maken om de keuken ergens anders in het gebouw op te zetten. Een gemakkelijke opgave voor Colota BVBA uit Gent maar ze bleek toch iets minder makkelijk uit te voeren.

Circulair renovatieproject bij VVSG met as a service als businessmodel

Circulair renovatieproject bij VVSG met as a service als businessmodel

20-09-2021 De VVSG, OVSG en GSD-V verhuisden begin 2019 naar Huis Madou in Brussel. Dat gebouw functioneert als open ontmoetingsplek en een plek om samen te werken, deskundige informatie te verkrijgen en ervaringen te delen. Het werd een circulair renovatieproject, waarbij geëxperimenteerd werd met as a service als circulair businessmodel. Econocom beheert als integrator de relaties en afspraken tussen de bedrijven verantwoordelijk voor de levering, plaatsing en het onderhoud van die producten as a service, de financiële dienstverleners en de eindklanten. De vloerbedekking, 2.438,74 m², werd door Tarkett as a service geleverd.

Vloeren met uitstraling voor uitbreiding bedrijfsgebouw Spits Alkmaar

Vloeren met uitstraling voor uitbreiding bedrijfsgebouw Spits Alkmaar

14-09-2021 Sinds kort opereert SPITS, specialist in het leveren van automatisch ingepakte geneesmiddelen aan apotheken, vanuit een vernieuwde thuisbasis in Alkmaar. Het bestaande gebouw barstte door een groeiende business uit zijn voegen. ORBIT architecten verbouwde het bestaande pand en tekende een uitbreiding die het geheel bijna drie keer groter maakt. De geplaatste Gerflor-vloeren schenken het project een modern en onderhoudsvriendelijk karakter.

312 resultaten gevonden