Doorzoek volledige site
Dossier

Wandafwerking

Sterke materialen voor de binnenafwerking AZ Alma

21-03-2019 AZ Alma in Eeklo is een regionaal ziekenhuis met 110 artsen, 1250 medewerkers, 125 vrijwilligers en 513 bedden, aanvankelijk nog verdeeld over de campussen in Eeklo en Sijsele. Een nieuwbouw moet deze twee campussen vanaf 2017 verenigen. Voor de binnenafwerking werd zo'n 125.000 m² Hydropanel gebruikt van Siniat. De staalconstructie in het Atrium krijgt een vuurvaste beschermlaag met Prégyfeu-A1. Beide sterke, hoogwaardige Siniat materialen.

Hoogwaardige akoestiek voor nieuw cultureel centrum Zaventem

16-10-2018 In 2017, het 900ste levensjaar van de gemeente Zaventem, werd een nieuw cultureel centrum in gebruik genomen. Met dit ambitieuze project, in opdracht van Belfius Real Estate samen met gemeente Zaventem, wil het gemeentebestuur dat iedereen zich welkom zou voelen in een open en kwalitatief gebouw. Voor de grote concertzaal hebben Ebcta architecten, samen met Archiles architecten, door de plaatselijke beperkingen (maximaal 8m bouwhoogte) en de uitdagende akoestische eisen een deels ondergrondse zaal ontworpen, volgens het ‘box in the box’-principe, en in de vorm van een schelp. 

Kwalitatief hoogwaardig gebouw voor topcollectie beeldende kunst

15-10-2018 Museum De Fundatie in het Nederlandse Zwolle is uitgebreid met een spectaculair ellipsvormig volume op het dak van het voormalig Paleis van Justitie. Het neo-classistische gebouw uit 1840 herbergt sinds 2004 de collecties van het Museum, met werken van onder andere Rembrandt, Saenredam, Turner, Monet, Rodin, Van Gogh, Mondriaan en Van der Leck. Daarnaast stelt het museum kleine, maar spraakmakende exposities samen. Onder directeur Ralph Keuning werden deze tijdelijke tentoonstellingen zo succesvol dat uitbreiding van het museum noodzakelijk werd. Bierman Henket architecten ontwierp een ellipsvormig volume dat is bekleed met 55.000 driedimensionale keramische elementen in de kleurnuances wit tot blauw.

De troeven van Mosa voor de creatieve architect die begaan is met de planeet

01-10-2018 Op Architectura.be publiceren we regelmatig persberichten die de producten van de Nederlandse keramische producent Mosa in de schijnwerpers plaatsen. Aangezien we een zeker wantrouwen koesteren ten opzichte van gladde marketingpraatjes, wilden we de gelegenheid niet missen om ter plaatse te gaan bekijken hoe de tegels worden geproduceerd. Dat bleek eenvoudig, want werkelijk alles wordt ter plaatse geproduceerd in twee fabrieken in Maastricht, aan de oevers van de Maas waar ook de wieg van Mosa staat.

Onderwijs in een licht en ruimtelijk kader

12-06-2018 Het Revius Lyceum in Doorn is een nieuwbouwproject waarbij de oude, bestaande school werd gesloopt om plaats te maken voor een moderner onderkomen met meer licht, ruimte en mogelijkheden op vlak van educatie en sport. Aangezien het om een onderwijssetting gaat, is één van de voornaamste eisen de (brand)veiligheid van het gebouw. Ook stootvastheid en een aangename geluidsbeleving behoorden tot de vereisten. Al deze performanties zijn terug te vinden in de LaDura plaat van Siniat.

49 resultaten gevonden