Doorzoek volledige site
Dossier

Waterbehandeling

Caleffi trekt kaart van innovatie op ISH-beurs

11-04-2019 De ISH-beurs in Frankfurt is de tweejaarlijkse hoogmis voor de HVAC-sector. Ook Caleffi kon in de Messe Frankfurt niet ontbreken. De firma trok de kaart van innovatie en stelde de laatste nieuwigheden voor in zijn vijf productfamilies: verwarming, regelsystemen, watertechnologie, warmtesystemen en hernieuwbare energie. Voor de Belgische bezoekers lag het accent op de nieuwste terugstroombeveiligers en afleversets, de vuilafscheider Dirtmag Clean én op digitalisering met de BIM-objecten van Caleffi en de software Caleffi Hydronic Design.

Gebouwen beschermen tegen overstromingen van de openbare riolering

06-09-2017 Afvalwaterinstallaties in gebouwen moeten zo ontworpen worden dat de afvoer van het afvalwater probleemloos kan verlopen. Er kunnen zich echter – in de meeste gevallen ten gevolge van zware regenbuien – problemen voordoen in de openbare riolering, waar de ontwerper en de aannemer geen vat op hebben. Zo bestaat er een risico op terugstuwing vanuit de riolering waardoor bepaalde gebouwen kunnen overstromen. Dit WTCB-artikel geeft enkele aanbevelingen om de gebouwen hiertegen te beschermen.

Geen wateroverlast meer dankzij Hydrorock infiltratieblokken

17-05-2017 Om grotere hoeveelheden hemelwater aan te kunnen en wateroverlast te voorkomen, is het gebruik van waterdoorlatende bestrating vaak niet toereikend en is ook een waterdoorlatende en –bergende ondergrond van belang. Stradus Infra verdeelt sinds kort de Hydrorock infiltratieblokken. Deze blokken hebben een buffercapaciteit van 94% van hun volume, bestaan voor 100% uit  natuurlijke materialen en zijn zeer eenvoudig te plaatsen. Ze absorberen een massa aan overtollig oppervlakte- en hemelwater waarna het water langzaam kan infiltreren in de bodem. Dit ontlast het rioleringsstelsel en helpt overstromingen te voorkomen.

23 resultaten gevonden