Doorzoek volledige site
Dossier

WKK

Nieuwe warmtekrachtcentrale zorgt voor 2.000 ton minder CO2-emissie

25-10-2018 Op de terreinen van Promat in Willebroek opende in september een nieuwe warmtekrachtcentrale. De centrale, door E.ON ontworpen, gebouwd en geëxploiteerd, bestaat uit een gasturbine van 4 MW en een warmterecuperatieketel, die zowel elektriciteit als warmte levert. De recuperatieketel heeft een maximale capaciteit van 25 ton stoom per uur, die rechtstreeks ingezet wordt voor de productieprocessen van Promat. De elektriciteitsproductie komt overeen met het gemiddelde elektriciteitsgebruik van 9.000 gezinnen.

Polyvalent woonzorggebouw met zinnenprikkelende architectuur

12-03-2018 In 779 gewaagde de befaamde Pepijn Van Herstal in een historisch overdrachtsdocument voor het eerst van het plaatsje ‘Filfurdo’. Welgeteld 1.239 jaar later prijkt er een woonzorgcentrum met een identieke naam, al huisvest het gebouw ook tal van andere functies en biedt het zelfs plaats aan een kinderdagverblijf. Vandaar dat het OCMW van Vilvoorde zijn nieuwe complex met recht en reden bestempelt als een volwaardige ‘zorgcampus’.

Woonzorgcentrum en serviceflats voor OCMW Salzinnes gerealiseerd volgens het Passiefhuisconcept

26-10-2017 Voor het nieuwbouw WZC met assistentiewoningen in Salzinnes had het OCMW van Namen van meet af aan ambitieuze energieprestatiedoelstellingen vastgelegd. Voor het wedstrijdontwerp baseerden AAU en Cenergie zich op de algemene ontwerpmethodiek van het passiefhuisconcept, om de verwarmings- en koelingsbehoefte te minimaliseren.  Een concept dat eveneens de behoefte aan primaire energie aanzienlijk reduceert.

Nieuw AZ Sint-Maarten toe aan afwerkingsfase

24-08-2017 Drie campussen worden één, zo zou je het prestigieuze AZ Sint-Maarten-project in één zin kunnen omschrijven. Waar de diensten en medische disciplines van het ziekenhuis momenteel nog verspreid zijn over drie verschillende locaties, zullen ze zich vanaf 2018 onder één dak bevinden. Dat de bouw van het nieuwe zorgcomplex langs de Liersesteenweg in Mechelen een jaar voor de definitieve ingebruikname nog steeds perfect op schema ligt, is onder meer te danken aan het doorgedreven gebruik van de innovatieve BIM-methodiek.  

WZC Florennes van archipelago | ar-te, rust in een historisch park

25-03-2016 Het OCMW Florennes bouwt een nieuw WZC van 93 bedden. Het project is uitbreidbaar met 27 bedden en een administratief gebouw. Het geheel situeert zich in een historisch kasteelpark nabij het centrum van Florennes. “We ontwierpen een compact en duurzaam volume dat dankzij de verweving van buitenruimtes en patio’s zorgt voor een groene en rustgevende parkomgeving,” aldus archipelago | ar-te, dat de wedstrijd in samenwerking met archipelago l baev en Arcadis won.   

56 resultaten gevonden