Doorzoek volledige site
Dossier

Zonwering

Woonzorgcentrum en serviceflats voor OCMW Salzinnes gerealiseerd volgens het Passiefhuisconcept

26-10-2017 Voor het nieuwbouw WZC met assistentiewoningen in Salzinnes had het OCMW van Namen van meet af aan ambitieuze energieprestatiedoelstellingen vastgelegd. Voor het wedstrijdontwerp baseerden AAU en Cenergie zich op de algemene ontwerpmethodiek van het passiefhuisconcept, om de verwarmings- en koelingsbehoefte te minimaliseren.  Een concept dat eveneens de behoefte aan primaire energie aanzienlijk reduceert.

Renson- gevelbekleding en zonwering in nieuw NAVO-hoofdkwartier Brussel

18-10-2017 In Brussel kwam recent een einde aan de grootste bouwwerf van Europa. Het iconische nieuwe NAVO-hoofdkwartier is een ontwerp van SOM+ Assar Architects naar het beeld van verstrengelde vingers, symbool voor de verbondenheid onder de NAVO-lidstaten. De immense internationale uitstraling van dit complex heeft ook een Belgische inslag: VK Engineering stond in voor het ontwerp van alle technieken, Renson leverde de gevelbekleding en structurele zonwering.

Bewoners van Veurnse assistentiewoningen genieten van "ontzorgde omgeving"

04-10-2017 Overal in Vlaanderen zien we dat er nieuwe woon- en zorginstellingen worden bijgebouwd. Blinde bouwwoede? Integendeel. Het is het planmatige antwoord van bouwbedrijven op de piekende ouderdomcijfers. Zo ook in Veurne, waar architectenbureau Favril uit Loppem in opdracht van vzw Katholieke Bejaardenzorg Westhoek een markant gebouw met assistentiewoningen optrok. De ambitie bestond uit de realisatie van een ‘ontzorgende’ omgeving met aandacht voor de bewoner, en dit in al zijn facetten. In de eisen werd daarom ook thermisch comfort opgenomen; een uitdaging die het team van Duco Ventilation & Sun Control graag aanging. 

Nieuw AZ Sint-Maarten toe aan afwerkingsfase

24-08-2017 Drie campussen worden één, zo zou je het prestigieuze AZ Sint-Maarten-project in één zin kunnen omschrijven. Waar de diensten en medische disciplines van het ziekenhuis momenteel nog verspreid zijn over drie verschillende locaties, zullen ze zich vanaf 2018 onder één dak bevinden. Dat de bouw van het nieuwe zorgcomplex langs de Liersesteenweg in Mechelen een jaar voor de definitieve ingebruikname nog steeds perfect op schema ligt, is onder meer te danken aan het doorgedreven gebruik van de innovatieve BIM-methodiek.  

Zonwerend glas in BNP Paribas-hoofdzetel is eyecatcher van formaat

09-08-2017 Het gebouw van de hoofdzetel van de BNL-BNP Paribas Group is een prachtvoorbeeld van de succesvolle combinatie van innovatief architecturaal ontwerp met optimaal comfort en welzijn voor de gebruikers van het gebouw. Het project onderscheidt zich ook door het hoge engagement inzake ecologie en duurzaamheid, met een verminderd energieverbruik in vergelijking met traditionele gebouwen , waardoor het een klasse A- en LEED Gold-certificatie zal verwerven.

146 resultaten gevonden