Doorzoek volledige site
08 september 2010 | RAF LINMANS

Twee tentoonstellingen belichten het werk van Alain Berteau

De vanuit Brussel opererende Alain Berteau heeft zich altijd toegelegd op het ontwikkelen en promoten van relevante designoplossingen via vernieuwende typologie├źn en functionele verbeteringen. Zijn ontwerpen werden gecommercialiseerd door internationale bedrijven als Montis, spHaus, Bulo, Feld, Lensvelt, Vange en Magazin.
De vanuit Brussel opererende Alain Berteau heeft zich altijd toegelegd op het ontwikkelen en promoten van relevante designoplossingen via vernieuwende typologieën en functionele verbeteringen. Zijn ontwerpen werden gecommercialiseerd door internationale bedrijven als Montis, spHaus, Bulo, Feld, Lensvelt, Vange en Magazin. 

Van 9 september tot 3 oktober 2010 kunt u in de Koninklijke Galerijen Sint-Hubertus in Brussel terecht voor twee tentoonstellingen omtrent zijn design- en architectuurprojecten. 


Swing lamp voor Aluci

Alain Berteau werd in 1971 Duitsland geboren en verhuisde toen hij drie jaar was met zijn ouders naar België. Hij studeerde architectuur aan La Cambre en doceert er nu zelf meubelontwerp. Zijn in 2002 opgerichte architectenbureau evolueerde ondertussen naar een prijzenwinnend product- en interieurdesign agency. Zo won hij in 2006 de eerste Interieur Kortrijk Biennale Ontwerper van het Jaar onderscheiding. Hij was ook de eerste Belg die door VIA (Fr) ondersteund werd (valorisation de l''innovation dans l''ameublement). Een illustere voorganger van VIA-steun is Philippe Starck .