Doorzoek volledige site
13 september 2010 | RAF LINMANS

ELD partnership ontwierp nieuw bedrijvencentrum voor GVA

ELD partnership ontwierp het Masterplan voor de site van De Vlijt – Gazet van Antwerpen. Voor ELD vormt dit na het Ecoprint center in Lokeren en de RUG-drukkerij in Beringen opnieuw een groots project in de sector van de grote krantenuitgevers. De volledig nieuwe bedrijvenzone met gemengde functies werd zopas opgeleverd. De uitvoering was in handen van de aannemersbedrijven Kumpen en Democo.
ELD partnership ontwierp het Masterplan voor de site van De Vlijt – Gazet van Antwerpen. Voor ELD vormt dit na het Ecoprint center in Lokeren en de RUG-drukkerij in Beringen opnieuw een groots project in de sector van de grote krantenuitgevers. De volledig nieuwe bedrijvenzone met gemengde functies werd zopas opgeleverd. De uitvoering was in handen van de aannemersbedrijven Kumpen en Democo. 


ELD partnership ontwierp tevens het eerste multifunctionele bedrijfsgebouw van om en bij 14.000 m², op de hoek van de Blancefloerlaan met de Katwilgweg, Antwerpen LO. Het huisvest niet enkel alle redactionele en ondersteunende diensten van de “Gazet van Antwerpen”, maar ook van een aantal andere bedrijven die deel uitmaken van de Concentra groep en mediagerichte ondernemingen zoals tijdschriften, uitgevers, een lokale radio, een productiehuis, enz. 




Het is een innovatief bedrijfsgebouw dat als magneet functioneert voor “cross media communication”, om aldus  de rol van een multimediacomplex te krijgen. In het complex staat ontmoeten centraal. Uitwisseling van informatie wordt automatisch gestimuleerd door de organisatie rondom een centrale patio en een binnenstraat. Deze binnenstraat heeft 2 niveaus en is voor iedereen toegankelijk. Een natuurlijke biotoop voor de mediawereld. Het modulair ontwerp, waarbij alle elementen van de uitrusting op danige wijze werden ontworpen dat een maximum aan flexibiliteit werd gecreëerd en elke vorm van werkplekinrichting mogelijk maakt. De combinatie Economischer-Duurzamer kan niet scherper.




De architecturale volumetrische en sculpturele expressie is tactiel vertaald via de toegepaste gevelmaterialen. Het ritme van de ramen op de verdiepingen, alsook hun slanke vormgeving, afgewisseld met baksteen penanten, geeft het gebouw een dynamiek die de klassieke saaiheid van een kantoorgebouw doorbreekt enerzijds, anderzijds massiviteit en degelijkheid uitdrukt, geschraagd door een beglaasde sokkel dat een grote transparantie nastreeft. 4 verdiepingen, een ondergrondse parking en een technische verdieping op dakniveau zorgen voor een architecturaal accent.