Doorzoek volledige site
13 oktober 2010 | ANNICK THEWISSEN

Blob, de nieuwe werkplek op INTERIEUR 2010

INTERIEUR 2010 stelt met Blob de werkplek van de toekomst voor. Dit uitgekookt idee van het Mechelse architectenbureau dmvA lijkt wel een gigantisch ganzenei, maar je moet verder kijken dan de buitenkant.

INTERIEUR 2010 stelt met Blob de werkplek van de toekomst voor. Dit uitgekookt idee van het Mechelse architectenbureau dmvA lijkt wel een gigantisch ganzenei, maar is eerder een koekoeksei. Je kunt deze mobiele unit namelijk neerpoten waar je maar wilt en desgewenst gebruiken als kantoor annex tuinhuisje of zelfs gastenverblijf.In tegenstelling tot de immer groeiende blob uit de sciencefictionklassieker van 1958, neemt deze unit slechts 20 m2 in. Deze compact behuisde ruimte biedt, naast een opslagplaats, ook een kitchenette, badkamer, zowaar een bed. Je kan via de zijdeur binnenkomen. Of waarom niet via de mechanisch openklappende neus, die zo ook dienst doet als portiek?

    

Foto's door Frederik Vercruysse.


18 maanden werd op dit ei gebroed, maar het resultaat mag er zijn. Deze grote, glimmende polyesterconstructie staat te blinken in de centrale rustzone van hal 5. Alvast eens kijken of je er een plaatsje voor vindt?