Doorzoek volledige site
23 maart 2016 | PHILIPPE SELKE

Delta Light lanceert nieuwe reeksen verlichting

De Belgische firma Delta Light brengt een uitbreiding uit van hun Lighting Bible 11 uit 2015 onder de naam Lighting Bible 11 - New Collection. De catalogus bevat onder meer de Pintor, de Splitbox, de Want-It muurarmaturen, een nieuwe versie van het Split-It profiel, een uitbreiding van de Super-Oh reeks en de Butler collectie, die mee ontworpen is door designer Erik Lavy.

'Onze Lighting Bible 11 - New Collection-catalogus  is een uitbreiding van onze lijvige Lighting Bible 11 die we in april 2015 hebben uitgebracht', zegt managing director Jan Ameloot. 'Er staan volledig nieuwe collecties en uitbreidingen van de bestaande productfamilies in. De catalogus bevat nieuwe decoratieve wandarmaturen, krachtige downlighters, opvallende cirkels die in de ruimte zweven, volledig geïntegreerde maatprofielen en draadloze dimmers, enzovoort. Het continu ontwikkelen van nieuwe verlichtingsoplossingen is wat de onderneming drijft en bezielt.'

Een van de opvallendste nieuwigheden op de stand is de nieuwe Butler-collectie, mede ontworpen door Arik Levy. 'Eigen R&D zal voor ons altijd primeren, maar tegelijk houden we er ook van om onze grenzen op te zoeken door met andere creatieve partners samen te werken', zegt managing director Peter Ameloot. 'Arik heeft de afgelopen jaren in uiteenlopende disciplines bewezen dat hij over een buitengewoon artistiek inzicht beschikt. We waren dan ook zeker dat we samen iets unieks, maar typisch Delta Light konden maken. Net als wij is hij heel gepassioneerd met zijn werk bezig. Zijn credo dat creativiteit een niet te controleren kracht is, geldt ook voor mijn vader.'

 

Pintor

Pintor is een collectie veelzijdige in- en opbouwplafondarmaturen om discrete, maar diverse lichteffecten te creëren. Zijn afgeschuinde koellichaam voert de warmte optimaal af en maakt van de Pintor een uiterst krachtige en compacte armatuur.

De led-technologie garandeert uitstekende lichttechnische kenmerken en een toonaangevende kleurweergave. Daarbij biedt de technologie tot 2900 lm lichtopbrengst. Er is een ruime keuze aan led-drivers, uiteenlopende kleurtemperaturen en smalle tot brede lichtbundels. Pintor kan ook met Delta Light’s unieke Soft Dim Technology worden uitgerust die het dimgedrag van een conventionele halogeenlamp nabootst. De voorste ring en de binnenste cilinder zijn elk apart in verschillende kleuren beschikbaar.

 

Splitbox

De Splitbox is een randloos geïntegreerd verlichtingssysteem dat even flexibel is als opbouwverlichting. In de zwarte, minimalistische 80 mm brede en 225 of 315 mm lange nis passen één, twee of drie uiterst flexibele spotmodules. Deze Spy-modules kan de consument zowel in het plafond inwerken of volledig laten uitsteken. Daardoor zijn ze in één vlotte beweging 90 graden te kantelen en 355 graden draaibaar, om zo gericht te verlichten.

De zwarte achtergrond in de nis creëert een illusie van oneindigheid rond de spots, wat het volledig architecturaal geïntegreerde verlichtingsconcept benadrukt. Er zijn verschillende lichtverfijnende accessoires beschikbaar om optimale optische prestaties en maximaal visueel comfort te garanderen. De buitenkant van de Spy-modules is beschikbaar in zwarte of witte uitvoering en kan gecombineerd worden met uitneembare inserts in een zwarte, witte, mat gouden of een nieuwe zilvergrijze kleur.

 

Want-it

Want-it is een nieuwe collectie muurarmaturen voor binnen en buiten. Het strakke ontwerp zonder zichtbare schroeven maakt van de Want-it een vlakke en onopvallende verschijning. De lichtjes afgeronde randjes geven het ontwerp een subtiele twist en zorgen voor een mooi afgelijnd lichtpatroon op de muur. De Want-it is beschikbaar in een vierkante en een rechthoekige uitvoering. De buitenversie is verkrijgbaar in het alu- of donkergrijs, de binnenversie in een volledige witte uitvoering of een meer decoratieve combinatie van zwart en mat goud.

 

Split-it PRO/ON

De Split-it PRO is een profiel dat zowel apart als per twee gebruikt kan worden. Apart kanhet profiel parallel met een muur worden geplaatst. Per twee is het mogelijk om een lijnenspel naar keuze creëren. Met de nieuwe PRO-uitvoering kunnen randloze verticale of horizontale lichtlijnen worden geïntegreerd. Zijn 37 graden scherpe rand geeft muren en plafonds een flinterdunne look, zonder zichtbare draden en schaduwplekken. Met dit profiel is er tevens de mogelijkheid om er andere technische en technologische benodigdheden in te integreren.

De Split-it On is een gloednieuw opbouw maatprofiel. Het combineert de veelzijdigheid van de inbouwversie met de extra flexibiliteit van de miniatuur Split-it On-downlightmodule. Het profiel kan met ophangkabels of met vaste ophanging tegen het plafond worden bevestigd. Dit is ideaal om doorlopende lichtvlakken te creëren in ruimtes met verschillende plafondhoogtes.

Door hun lineaire geometrie bieden de beide nieuwe Split-it-profielen de mogelijkheid om ruimtes te definiëren, volumes te creëren, de richting aan te geven, een vertrek in te lijsten en scherp afgelijnde details aan de architectuur toe te voegen. Ze zijn allebei combineerbaar met verschillende spots. Er is keuze uit lichtopbrengsten van 800 tot 2000 lm, lichtbundels van 11 graden tot 57 graden en verschillende lichtbronnen.

Voor de verschillende toepassingsmogelijkheden van de Split-It PRO & ON heeft Delta Light een virtual reality ervaring ontwikkeld. Met de gratis Delta Light VR-app en een VR-bril kan de gebruiker virtuele loft-, lobby- en winkelinterieurs bekijken. Deze interieurs kunnen dienen als inspiratiebron om creatief met de beide nieuwe profielsystemen om te springen. Meer informatie vind je hier.

 

Super-Oh

Delta Light bouwt deze oorspronkelijke reeks ranke zwarte ringen die door de ruimte zweven verder uit. De Super-Oh is uitgerust met geïntegreerde powerleds of met klassieke gloeilampen. Met een diameter van 25 of 39 cm is de Super-Oh XS het kleintje van de familie. In deze 5 cm hoge cirkel van polycarbonaat zit een binnenring verborgen met dicht opeengepakte powerleds van de nieuwste generatie. Het ontwerp van die ledcirkel garandeert een uniforme en perfect evenwichtige lichtopbrengst, wat resulteert in een uiterst aangenaam diffuus lichteffect. De Super-Oh XS is verkrijgbaar voor directe opbouw, als pendelarmatuur of met een flexibele scharnier. Die zorgt ervoor dat de schijf 45 graden kan worden gekanteld en 360 graden kan worden gedraaid.

De Super-Oh-familie krijgt ook een nieuwe SBL-versie. Die versie bestaat uit een rond aluminium profiel dat is afgewerkt met polycarbonaat. De SBL-versie is verkrijgbaar in verschillende diameters, als down- of down-uplighter en met meerdere bevestigingspunten of één centraal ophangpunt. Eveneens nieuw zijn de randloze Super-Ohs. Die zorgen voor de aanblik van een volledig ingewerkte, ranke aureool. De Super-Oh valt ook te combineren met de nieuwe Wireless Control Dimming-module van Delta Light die toelaat om de Super-Oh met een mobiel toestel te bedienen.

GERELATEERDE DOSSIERS