Doorzoek volledige site
22 november 2010 | RAF LINMANS

Benchmark Presentation Tour loop op rolletjes

Op 26 Oktober is de Benchmark Presentation Tour van start gegaan tijdens I Am Architect in Heusden-Zolder. De rijdende showroom toont de nieuwe generatie Benchmark Facade Systemen waarbinnen architectonische schoonheid, ontwerpvrijheid en duurzaamheid worden verenigd. De Tour zal vooral architectenbureau’s aandoen in Nederland, Belgie en Luxemburg en duurt tot eind November.
Op 26 Oktober is de Benchmark Presentation Tour van start gegaan tijdens I Am Architect in Heusden-Zolder. De rijdende showroom toont de nieuwe generatie Benchmark Facade Systemen waarbinnen architectonische schoonheid, ontwerpvrijheid en duurzaamheid worden verenigd. De Tour zal vooral architectenbureaus aandoen in Nederland, Belgie en Luxemburg en duurt tot eind november.

Om architecten, ontwerpers en voorschrijvers een optimale service te verlenen heeft Kingspan Duurzame Bouwsystemen een rijdende showroom ingericht. De Benchmark Presentation Suite is een truck/trailercombinatie waarvan de demoruimte op locatie vergroot kan worden
door middel van een ‘uitschuifbare’ gevel. In de demoruimte worden de mogelijkheden van de nieuwe generatie gevelsystemen van Kingspan getoond onder de naam Benchmark Facade Systemen.

Benchmark Facade Systemen omvat een scala aan gevelafwerkingen waarmee de gevelprofessional zijn ‘one of a kind’ signatuur kan plaatsen onder esthetische creaties. De enorme ontwerpvrijheid wordt gefaciliteerd door een ‘dragend’ gevelsysteem bestaande uit geprefabriceerde gevelpanelen en een doordacht fixatiesysteem. De esthetische afwerking kan bijvoorbeeld bestaan uit glas, metaal, hout, vezelcement, volkern, Pv-cellen of keramiek. In partnerships wordt uitsluitend gewerkt met topmerken.


    

De toepassing van Benchmark Facade Systemen vertaalt zich in een meerwaarde ten opzichte van traditionele – uit componenten samengestelde – gevels. Onderscheidend vermogen komt tot uiting door prefabricage, kostenefficiënte en veilige montage, constructieve veiligheid, kierdichtheid, duurzaamheid, reductie materiaalgebruik, reductie faalkosten/ bouwfouten en hoge isolatiewaarde. Voor het behalen van een gelijke isolatie-waarde moet men bijvoorbeeld met steenwol minstens 100% dikker en zwaarder isoleren.

De Benchmark Presentation Tour is nagenoeg volgeboekt. Er zijn nog enkele opties beschikbaar die op volgorde van aanvraag worden behandeld. De geplande data en locaties vindt u hier. Indien u een van deze locaties wenst aan te doen wordt u vriendelijk verzocht vooraf contact met Benchmark op te nemen zodat zij de faciliterende partij om toestemming kunnen vragen.

Voor aanvullende informatie:

www.kingspanbenchmark.nl

www.kingspanpanels.nl