Doorzoek volledige site
06 december 2010 | TIM JANSSENS

Fidias Awards: Immo Dewaele Vastgoed Brugge door BURO Interior en Antoine Dugardyn

In Antwerpen werden op 24 november voor de derde keer de Fidias Awards uitgereikt. Dit is een onderscheiding voor verdienstelijke interieurarchitecten. De komende weken zal Vlaamsearchitectuur.be de ontwerpen van de genomineerden en laureaten van naderbij bekijken. Vandaag is dat Immo Dewaele in Brugge van Buro Interior en Antoine Dugardyn.

In Antwerpen werden op 24 november voor de derde keer de Fidias Awards uitgereikt. Dit is een onderscheiding voor verdienstelijke interieurarchitecten. De komende weken zal Vlaamsearchitectuur.be de ontwerpen van de genomineerden en laureaten van naderbij bekijken. Vandaag is dat Immo Dewaele in Brugge van Buro Interior en Antoine Dugardyn.


Bouwprogramma en concept

Het betreft een smal maar diep inlopend perceel in het historische Brugge. Het pand stond al een jaar of tien leeg toen het werd gekocht door Immo Dewaele. Zij brachten er hun nieuw kantoor onder, dat ontworpen werd door BURO Interior en architect Antoine Dugardyn.
De bestaande constructie van het gebouw, ontworpen door Stéphane Beel, werd in grote mate gerespecteerd. Het interieur werd wel volledig vernieuwd, zodat de vroegere gesloten bankinrichting nu plaats heeft gemaakt voor een open en toegankelijke binnenruimte.

 


Uitwerking en materiaal

Om dit te bewerkstelligen, heeft men de oorspronkelijke hoogteverschillen weggewerkt, een nieuwe verticale circulatie aangebracht en een tussenverdieping ingevoegd. Op de bovenverdieping heeft men het landschapskantoor met boogdak behouden, al geeft een nieuw spanplafond het wel een verfrissende toets.
Een transparante beglazing versterkt de zichtlijnen en doorzichten die al aanwezig waren in de originele inrichting. Deze worden begeleid door de vuurrode balie langsheen de muur. Zo wordt het gevoel van ruimtelijkheid fel versterkt. Verder bevinden zich op het gelijkvloers twee vergaderzalen en een ruimte voor de directie.
Daarnaast werden de ventilatie en de technologische voorzieningen vernieuwd conform de hedendaagse normen.
De basiskleuren zijn wit en grijs, hetgeen vooral uitgedragen wordt door de gemarmerde vloer. Ook bij de oorspronkelijke trap vond men dit al terug. De opvallende lichtlijnen, die van de wanden doorlopen in het plafond, maken het interieur af.