Doorzoek volledige site
04 januari 2011 | NJ

Staalbouwwedstrijd: Een hedendaags landhuis in Pajottenland door MDMA

Het team van Martine de Maeseneer Architecten wist met de hedendaagse interpretatie van het landhuis de prijs in de categorie residentiële gebouwen van de Staalbouwwedstrijd 2010 weg te kapen. De dynamische woning past perfect in het geaccidenteerd terrein, door de keuze van een staalstructuur kon de gevraagde openheid gerealiseerd worden.

Het team van Martine de Maeseneer Architecten wist met de hedendaagse interpretatie van het landhuis de prijs in de categorie residentiële gebouwen van de Staalbouwwedstrijd 2010 weg te kapen. De dynamische woning past perfect in het geaccidenteerd terrein, door de keuze van een staalstructuur kon de gevraagde openheid gerealiseerd worden. 




Foto: Filip Dujardin


In deze woning werd met behulp van het stalen skelet niet alleen een antwoord geformuleerd op het niveauverschil in het landschap tussen voor- en achtergevel, maar ook het verschuiven en verdraaien van de woonvolumes in plan konden zeer eenvoudig opgevangen worden door het concept van de staalstructuur.


    

Foto's: Filip Dujardin

    

 


Foto's: Filip Dujardin



Technische fiche:  Het canope huis in het Vlaamse Pajottenland

Architect: MDMA (Martine de Maeseneer Architecten), Brussel
Studiebureau: BAS Dirk Jaspaert, Kessel-Lo
Algemene aannemer: Bati, Wemmel
Staalbouwer: Staalconstructies Rietveld, Lommel


    

Foto's: Filip Dujardin