Doorzoek volledige site
25 oktober 2017 | PHILIPPE SELKE

CHIREC krijgt schoorstenen van Poujoulat

De metalen structuur kan tot 5 schoorstenen bevatten. Illustratie | Poujoulat

Het CHIREC (Centre Hospitalier Interrégional Edith Cavell) besliste enkele jaren geleden om zijn twee Brusselse vestigingen te hergroeperen op de site Delta in Oudergem. Het nieuwe ziekenhuis, ontworpen door ASSAR architects, is momenteel in opbouw. Poujoulat droeg zijn steentje bij in de vorm van twee Therminox-schoorstenen.

Het ziekenhuis beschikt over een "power house", een stookplaats die losstaat van het ziekenhuis waar Poujoulat twee inox dubbelwandige afvoeren (Therminox TI, binnendiameter 600) heeft geplaatst voor een ketel van 1000 kW en een van 2600 kW. Deze twee schoorstenen zijn uitgevoerd binnen een metalen structuur die tot vijf aparte afvoeren kan bevatten.

 

Beste isolatiewaarde op de markt

Als specialist in rookafvoerkanelen, zowel voor particuliere toepassingen als voor de industrie, werd Poujoulat gekozen voor zijn uitgebreide vakkennis, maar ook omdat het bedrijf de beste isolatiewaarde op de markt aanbiedt. De Therminox TI is een dubbelwandig systeem dat zowel binnen als buiten kan toegepast worden.

 

Voordelen van Therminox

  • Optimalisatie: de hoge isolatiewaarde garandeert een efficiënte werking van de schoorsteen (met een snelle stabilisatie van de rooktemperatuur), en laat een minimaal ruimtegebruik in het gebouw toe.
  • CE EN 1856-1 gecertificeerd
  • Veiligheid: de aansluitingen zijn zeer betrouwbaar. De schouw kan tot zestien meter hoog zijn met om de vier meter een kraag om de stabiliteit te waarborgen.
  • Makkelijk te installeren: elk element is voorzien van een kraag en veiligheidssluiting. Je kan het zo in elkaar klikken. Het uitgebreide gamma van accessoires en toebehoren laat een vlotte installatie toe voor gelijk welke toepassing of gebouw.
  • Innovatief: deze oplossing is aanpasbaar voor elk type apparaat of installatie en garandeert een perfect afdichting.
  • Esthetisch: een verzorgde afwerking in kleur of inox, met bijhorende kragen, zorgt er voor dat deze schoorstenen aanpasbaar zijn voor elk type dak.