Doorzoek volledige site
03 maart 2011 | EVA SCHREURS

VELUX winnaar Design Award 2011

VELUX werd dit jaar bekroond met de design award voor de lichttunnel met daglichtverdeler. Voor dit ontwerp ging Velux in zee met Ross Lovegrove. VELUX haalde het van twee andere genomineerde ontwerpen: Mysterious, de onzichtbare wuifschakelaar van Niko en de Axor-lijn van Hansgrohe.

VELUX werd dit jaar bekroond met de design award voor de lichttunnel met daglichtverdeler. Voor dit ontwerp ging VELUX in zee met Ross Lovegrove. Velux haalde het van twee andere genomineerde ontwerpen: Mysterious, de onzichtbare wuifschakelaar van Niko en de Axor-lijn van Hansgrohe.
Design Award

De Design Award bekroont het bedrijf dat op de beurs de nieuwigheid met het meest vooruitstrevende design op de markt heeft gebracht. Vertegenwoordigers van de Orde van Architecten en AiNB (Associatie van Interieurarchitecten) vormen hierbij de juryleden.
Deze jury selecteerde dit jaar Mysterious van Niko, de onzichtbare wuifschakelaar die past in elk interieur (Stand 09 – 205), Axor van Hansgrohe, modulaire elementen; kranen, lavabo’s, … om een eigen creatie samen te stellen met bestaande elementen (Stand 07 – 413) en de lichttunnel met daglichtverdeler in samenwerking met Ross Lovegrove van VELUX (Stand 04 -316). De jury prees bij winnaar VELUX specifiek de combinatie van duurzaamheid, functionaliteit en esthetiek.Yves Sottiaux (commercieel directeur VELUX België) over de lichttunnel met daglichtverdeler die in samenwerking met Ross Lovegrove ontwikkeld werd