Doorzoek volledige site
01 april 2011 | EVA SCHREURS

Niko met award winnende Ecodisplay op Architect@Work

Niko, gespecialiseerd in oplossingen voor schakelmateriaal, deurtelefonie, lichtregeling en huisautomatisering, werd bekroond met een red dot award voor zijn ‘Ecodisplay’. Het product dat met deze internationaal prestigieuze prijs voor productdesign aan de haal ging, laat gezinnen toe om hun energieverbruik thuis af te lezen en zo actief energie te besparen. Niko staat met de Ecodisplay op Architect@Work.

Niko, een Belgisch bedrijf dat gespecialiseerd is in oplossingen voor schakelmateriaal, deurtelefonie, lichtregeling en huisautomatisering, werd bekroond met een red dot award voor zijn ‘Ecodisplay’. Het product dat met de internationaal prestigieuze prijs voor productdesign aan de haal ging, laat gezinnen toe om hun energieverbruik thuis af te lezen en zo actief energie te besparen. De Ecodisplay zal worden tentoon gesteld op Architect@Work.

Design en functionaliteit

Het uitgepuurd ontwerp van de Ecodisplay met vlakke toetsen en uitgebalanceerde verhoudingen kan discreet worden ingebouwd. De display heeft een duidelijke gebruikersinterface en logische symbolen, waardoor bewoners snel een keuze kunnen maken om hun woning in ecomodus te brengen en sluimerverbruik te stoppen. Met de ecodisplay kunnen de bewoners bij het verlaten van de woning met één druk op de ecotoets de woning naar een ecologische en zuinige status brengen. De verlichting en stopcontacten schakelen uit en de verwarming en ventilatie gaan naar een lager niveau. Een snelle blik op het scherm leert meteen wat de woning verbruikt. Ook de aanwezigheidssimulatie kunnen bewoners eenvoudig starten. De Ecodisplay combineert energiezuinigheid met comfort en veiligheid en is gebruiksvriendelijk. De Ecodisplay maakt deel uit van Niko Home Control, de nieuwste intelligente elektrische installatie waarmee gezinnen actief energie kunnen besparen.

Red dot award voor ecodisplay van Niko

De Ecodisplay van Niko is bekroond met een red dot award, een internationaal prestigieuze prijs voor productdesign. Niko werd gekozen uit 4.433 inzendingen vanwege de unieke combinatie van pure vormgeving en vernieuwende functionaliteit.