Doorzoek volledige site
10 mei 2011

Art Deco-invloeden op hoek Plantin Moretuslei en Dolfijnstraat

In opdracht van Breevast Development en met aannemer Vooruitzicht realiseerde Veelaert Architecten een appartementsgebouw met 20 appartementen, een commercieel gelijkvloers en een ondergrondse parking. Het gebouw werd opgetrokken met de strengperssteen Osterrieth van CRH De Saegher Clay Solutions.
In opdracht van Breevast Development en met aannemer Vooruitzicht realiseerde Veelaert Architecten een appartementsgebouw met 20 appartementen, een commercieel gelijkvloers en een ondergrondse parking. Het gebouw werd opgetrokken met de strengperssteen Osterrieth van CRH De Saegher Clay Solutions.



 
Een hoekgebouw heeft vaak een extra dimensie. Het vormt niet enkel de overgang tussen twee straten, maar ook tussen twee schalen, twee buurten, twee karakters. Het kan een scharnierfunctie vervullen, het kan dienst doen als poort voor een stadsgedeelte of wijk. Dit project probeert door zijn verspringende kroonlijst, materialen en kleuren, op een elegante wijze een link te vormen tussen de hoogbouw van de drukke Plantin en Moretuslei, en de lagere art-deco stijl van de Dolfijnstraat. Het brengt een verschillend verhaal, afhankelijk van de zijde langs waar je het benadert. Het gebouw straalt massiviteit uit, en krijgt met zijn glanzende gevelsteen en gebogen glas een grote dynamiek. Deze gebogen vorm refereert tevens naar de overstaande hoekgebouwen.