Doorzoek volledige site
10 mei 2011 | DAAN WAUTERS

Ultimo van Stradus Infra voorziet totaaloplossing voor projecten

Op de Dag van de Openbare Ruimte stelde Stradus Infra de Ultimo voor. Dit concept, dat zich focust op het inrichten van openbare ruimten, kan volgens Stradus Infra een project een unieke, tijdloze uitstraling verlenen en tegelijkertijd een duurzame en creatieve totaaloplossing voor onder andere pleinen, rijwegen en voet- en fietspaden vormen.
Op de Dag van de Openbare Ruimte stelde Stradus Infra de Ultimo voor. Dit concept, dat zich focust op het inrichten van openbare ruimten, kan volgens Stradus Infra een project een unieke, tijdloze uitstraling verlenen en tegelijkertijd een duurzame en creatieve totaaloplossing voor onder andere pleinen, rijwegen en voet- en fietspaden vormen.

Drie belangrijke voordelen

Volgens Stradus Infra zijn er drie belangrijke voordelen aan de Ultimo verbonden. Eerst en vooral zou het een duurzame en kleurvaste deklaag met 70% natuursteengranulaten bezitten. Dankzij een minimale uitwassing bekomt deze een zeer fijne uitstraling. Enerzijds zou hierdoor het project strakker en meer minimalistisch ogen. Anderzijds doet dit de diverse kleurennuances sterker tot hun recht komen.

                                                                     
De Ultimo werkt met subtiele kleurnuances om het veiligheidsaspect te waarborgen
(Copyright image: Stradus Infra)


Een tweede voordeel dat Stradus Infra aanhaalt, is de totaalafwerking die met dit concept mogelijk is. Naast betonstraatstenen zijn er immers ook tegels, boordstenen en traptreden, passend in het Ultimo-pakket, verkrijgbaar. Dit zou als grootste troef met zich meebrengen dat de Ultimo kan aangewend worden als totaaloplossing voor een monolithisch geheel waarin de verschillende gebruikerszones eenzelfde afwerking krijgen.

Een laatste voordeel zouden de subtiele kleurnuances zijn. Stradus Infra koppelt dit aspect duidelijk aan een sterke aandacht voor veiligheid. In dat opzicht speelt de Ultimo volgens hen met de kleurencombinaties goed in op de nood aan duidelijk onderscheiden gebruikerszones. Projectkleuren zijn echter bespreekbaar.